Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ett kort äventyr i Kuala Lumpur

Av Posted on Inga taggar 0

Skyskrapor som sträcker sig upp emot molnen och de ikoniska Petrona Twin Towers verkar nästan vara inklistrade mot bakgrunden.

När vi var i Bali i våras passade vi på att ta en weekend i Kuala Lumpur, Malaysias huvudstad, som bara låg ynka 3 timmar med flyg ifrån Kuta. Ett av de bättre besluten jag tagit.

Till en början var jag livrädd, dels för att jag redan hatar att flyga, men inte nog med det – vi skulle flyga med AirAsia Indonesia. Detta kanske inte betyder mycket för dig som läser detta, men för mig var det i princip lika med döden (ja, min flygrädsla har inga gränser. Tack Marcello för att du står ut med mig).

Safety first

Det viktigaste för mig när jag bokar en resa är följande:

1. Hitta ett flyg med någorlunda bra mellanlandningar.

2. Hitta ett bra pris.

3. Kolla upp vad det är för plan (Boeing 737? Boeing 777? Airbus 320?) samt flygbolagets säkerhets- och olycksstatistik.

När jag kollade upp punkt 3 för vår flygning såg det inte bra ut. AirAsia Indonesia har haft EN HEL DEL problem på sistone. Jag föll ner i ett riktigt djupt nyhetshål som därefter ledde till ett ännu djupare hål på YouTube där jag, mitt i natten i det mörka hotellrummet med Marcello snarkandes bredvid, lärde mig om hur man överlever en flygplanskrasch.

Ja, så flygrädd är jag. Det hela slutade med att vi bokade om flyget till ett AirAsia-flyg (AirAsia och AirAsia Indonesia är inte samma bolag). Självklart drabbades jag av en och annan panikattack och trodde att mina sista minuter i livet var komna, men jag klarade mig även denna gång.

Det sägs att flygrädslan blir bättre och bättre ju mer man flyger, men jag (som bara i år har suttit på 15 flyg) märker INTE av det. Tyvärr.

Wow.

Hur som helst så gick resan dit bra och även om jag hade lite dödsångest, så var jag så exalterad över att för första gången få besöka en riktig storstad. Och Kuala Lumpur uppfyllde alla mina önskningar och några till.

Efter att vi tagit tåget in till själva staden, då flygplatsen ligger lite i utkanten tog vi en Uber (!) till vår lägenhet. Vi valde att hyra en lägenhet i två dagar istället för ett hotell, helt enkelt eftersom priserna var fånigt låga.

Taxin körde fram till porten på vår skyskrapa, som bara låg ungefär fem minuter ifrån själva centrum. Vi tog oss upp till vår våning, nummer 16, och när vi öppnade dörren slog utsikten oss nästan i ansiktet. Vi hade utsikt över hela Kuala Lumpurs skyline.

Skyskrapor som sträcker sig upp emot molnen och de ikoniska Petrona Twin Towers verkar nästan vara inklistrade mot bakgrunden. Jag är nästan i chock för jag hade ju aldrig befunnit mig i en sådan storstad förr. Där i princip alla byggnader har minst 20 våningar. Inte direkt som de röda stugorna med vita knutar i Lysvik.

Under vår helg i Kuala Lumpur hann vi med:

  • Ett besök på en italiensk restaurang (Sassorosso) som överträffade våra förväntningar.
  • Ett besök i China Town (vilket jag verkligen rekommenderar!).
  • Ett besök på en bar som låg på högsta våningen i en skyskrapa (dessa barer är väldigt vanliga i Kuala Lumpur).
  • Yoga och gym i vår egen skyskrapa, vilket avslutades med ett dopp i vår infinitypool.
  • Ett vansinnigt åskoväder som skakade om hela byggnaden.
  • Sena kvällar hemma med Uber Eats, film och en magisk kvällsvy över den upplysta staden.
  • Ja, vi var helt enkelt väldigt nöjda när vi klev på flyget tillbaka till Bali igen.

Vi ses snart igen!

Kuala Lumpur är en stad jag varmt rekommenderar till alla och faktum är att vi planerar att åka tillbaka dit redan i början av nästa år. Dock stannar vi såklart lite längre än bara en helg denna gång.

Förmodligen kommer vi att stanna runt 2-3 månader och jobba stenhårt (som vanligt. Många tror att vi bara glassar runt när vi är ute och reser, men det gör vi inte. Vi jobbar oftast från morgon till kväll, med undantag för gym och måltider). Då kommer ni få en mer grundlig ”recension” med både bilder och videos!