Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ny kategori: Reflektera & inspirera

Av Posted on Inga taggar 0

Ska man slösa bort livet i jakt på det som alla andra har, eller till och med VERKAR ha?

Varje dag lägger jag upp ett inspirerande, motiverande eller reflekterande citat på mina händelser på Instagram. Jag har nämligen gjort lite utav en detox på mina sociala medier för att minska risken onödig negativitet.

I början var sociala medier något som var roligt och spännande. Men plötsligt började kanalen utvecklas till något annat; en fönster in i perfektion som inte existerar. Jag är så trött på att scrolla igenom Instagram och enbart se bilder på perfekta liv, perfekta hem, perfekta resor och perfekta kroppar. Är det inte väldigt tröttsamt om man tänker efter?

Allt har tusen filter. Allt ser likadant ut. Jag kan erkänna att jag många gånger kommer på mig själv med tankar som; Varför ser inte jag ut så där? Varför kan inte jag äta lika bra som den här personen? Varför har inte jag ett lika vackert hem? Varför har jag inte köpt min första bostad än? Varför har jag inte samma liv SOM DEN HÄR PERSONEN SOM ÄR SÅ PERFEKT PÅ INSTAGRAM!?!

Typ så. Men det är okej, för det är naturligt att få såna tankar när man lever i ett samhälle som det här, där det perfekta livet är ”goals”.

Men om man fortsätter att jämföra sig med andra kommer man aldrig att bli hel. Så är det. För det kommer alltid att finnas något som någon annan har som du inte har. Ska man slösa bort livet i jakt på det som alla andra har, eller till och med VERKAR ha?

Nej, det tänker inte jag göra i alla fall. Jag har jag bestämt mig för att jag inte orkar längre. Jag håller mig borta ifrån det ”allmänna” flödet på Instagram. Jag har avföljt konton som inte ger mig någon lycka. Jag följer bara inspirerande konton, gärna citat-konton som får mig att tänka och reflektera över vad som är viktigt i livet. Och varje gång jag känner avundsjukan krypa sig på, så tänker jag på saker som jag är tacksam för istället.

Tanken med att dela citat på Instagram är helt enkelt att fler ska börja tänka utanför flödet på Instagram. För det finns så mycket viktigare saker än den perfekta bilden (som förmodligen ändå är redigerad) och personen bakom bilden kämpar säkerligen med sina egna problem.

Nu tänkte jag göra samma sak här på bloggen. Ett citat i veckan som förhoppningsvis får er att tänka till lite extra och fundera över vad som faktiskt betyder något och inte.

(Nu har ju inte detta med varken resor eller jobb att göra, men det har med livet att göra. Och det är viktigt.)