Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vad händer i höst?

Av Posted on Inga taggar 0

Hösten bjuder på sagolika Italien och kryssning i Karibien.

Det bästa jag vet är att ha en resa framför mig. Jag vill ha ett datum som jag får se fram emot, där nya äventyr börjar och där min nuvarande vardag slutar. Jag är rastlös, jag vet, och det är sällan jag är 100 % nöjd med min tillvaro i längre än några veckor. Det är ingen bra egenskap och något jag hoppas kommer att försvinna efter några år av livet i en resväska.

Sommarsverige har aldrig levererat som den gör nu. Vilken sommar! Värmen ligger som en varm filt över Sverige och i lägenheten här i Tyresö är det som en bastu. Värmen håller sig kvar långt in på kvällen och det är fullt möjligt (nästan ett måste) att gå i kort kjol och ett linne. Det är först under småtimmarna som kylan får benen att knottra sig när de friska vindpustarna smyger sig in ifrån fönstret precis intill sängen.

Ja, sommaren är härlig i år. Det är dumt att klaga, men just nu längtar jag efter hösten. Inte minst för att vi åker tillbaka till sagolika Italien då.

45 dagar på den Italienska Rivieran

Den 15 september hoppar jag och Marcello på ett plan till Pisa för andra gången, en stad som är på mångas bucketlist. Här finns det lutande tornet som får turister världen över att posera, trots att det är lite skämmigt. Men jag förstår dem. Det är som sagt en bucketlist-grej.

Vi spenderar en natt i Pisa innan vi åker vidare mot Rapallo, en liten stad vid den Italienska Rivieran, bara ett stenkast ifrån bildsköna Portofino. Här lånar vi en fantastisk lägenhet ifrån en familjemedlem med utsikt över det mysiga lilla samhället. I Rapallo stannar vi i ca 45 dagar, alltså en och en halv månad, och äter gott, jobbar och njuter av den storslagna naturen.

Självklart kommer det ett mer ingående inlägg om Rapallo när jag är där, men till dess tänker jag inte avslöja någonting.

I november korsar vi Atlanten

När vi kommer hem ifrån Rapallo i november blir det inte mycket återhämtning för mig (jag är vansinnigt flygrädd). Den 9 november hoppar vi nämligen på ett flyg till Miami. Där ska vi hoppa på en karibisk kryssning som tar oss till bland annat Mexiko, Bahamas och Honduras under en veckas tid.

Mitt mål under denna resa är att inte få panik på flyget över Atlanten, att få simma med grisar och hajar på Bahamas och att få dyka i undervattensgrottor i Mexiko. Även detta kommer det naturligtvis komma en HEL DEL bilder på. Wow, vilken grej!

Ett stort plus på denna resa är att det förmodligen inte kommer vara så bra wi-fi på båten, vilket gör det svårt för oss att jobba. Detta kommer alltså bli den FÖRSTA VECKAN någonsin som jag och Marcello kommer att ta ledigt! En välförtjänt semester helt enkelt.

Och sen då?

Ja, efter det vet vi inte riktigt vad som händer. Kanske blir det renovering i lägenheten i Bulgarien? Eller kanske blir det en favorit i repris – Asien? Vi föll ju pladask för Bali och återvänder mer än gärna. Eller kanske Malaysia? Ja, vem vet!

Någonstans bär det av i alla fall och det återstår att se vart det bär av. Tips?