Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Big city life i Kuala Lumpur

Av Posted on Inga taggar 0

Andra morgonen i Kuala Lumpur och det är dags att komma in i de vanliga jobbrutinerna igen. Dock har Marcellos dator gått sönder (det värsta som kan hända en digital nomad), så vi ska försöka fixa det under dagen.

Vi stannar i Kuala Lumpur fram till den 11 april, då det äntligen är dags att resa hemåt. Tills dess bor vi på ett av våra favoritställen i huvudstaden, Expressionz Professional Suites, som ligger bara ett stenkast ifrån de välkända Petronas Towers. Här har vi hyrt en liten mysig studiolägenhet på 38:e våningen med utsikt över staden. I huset finns flera lounger, en infinitypool och ett stort gym, så vi är mer än nöjda.

Även om jag föredrar Bali framför Kuala Lumpur, så finns det många saker jag gillar med den här staden. Dels är det en riktig storstad med enorma skyskrapor och dels är allt så smidigt när det gäller taxi, mat och betalningar.

I Kuala Lumpur behöver du i princip inga kontanter, då du kan betala det mesta med kort – från taxi till matvaror. Istället för att ringa efter en taxi eller hitta en på gatan, beställer du en bil direkt via Grab. Betalningen dras automatiskt på ditt kort och det enda du behöver göra är att hoppa in och hoppa ut.

Grab erbjuder dessutom hemleverans av mat som du också beställer via appen. Du knappar in det du vill ha ifrån en viss restaurang och sedan kör en moped hem det du beställt till ditt boende. Inga kontanter och inget krångel.

När det gäller shopping är Kuala Lumpur verkligen ett mekka. Här finns shopping som passar alla – från de som föredrar livliga marknader till de som helst shoppar i exklusiva modekedjor som Gucci eller Armani.

I China Town (eller Petaling Street som det också heter) hittar du mat, kläder, skor och souvenirer och i det enorma shoppingcentret Pavilion hittar du alla möjliga butiker – från Miu Miu till Zara. Där finns även en bio och en stor foodcourt!

Pavilion Kuala Lumpur