Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Leke Leke Waterfall, lera och ösregn

Av Posted on Inga taggar 0

För några dagar sedan kände vi för att ta en paus ifrån jobbet och ge oss ut på ett äventyr till Ubud, djungelriket som fångat mångas hjärtan. Vi började resan på moped strax efter frukost och anlände till Ubud någon timme senare.

Där åt vi en liten nasi goreng till lunch (mitt nya craving) och besökte Ubud Art Market en snabbis. Denna marknad är ett måste för den som befinner sig i Ubud – här finns allt ifrån vackra hantverk, kimonos och accessoarer till roliga souvenirer. Här bör du dock vara på din vakt när det gäller priser. Turister kan erbjudas skrämmande överpriser, så var inte blyg med att pruta!

Efter marknadsbesöket hoppade vi på mopederna och styrde mot vattenfallet Leke Leke. Vi märkte dock omedelbart att regnmoln började samlas över djungeln och därför svängde vi in och köpte en varsin regnponcho (ett MÅSTE (!!!) för den som åker moped i Bali). Regnet här är inte att leka med.

Från Ubud till Leke Leke tar det ungefär 1,5 timme med bil, men med moped går det lite snabbare. Vi påbörjade vår färd och tog oss fram utan att bli så fasligt blöta. Ytterligare ett tips för dig som åker runt Bali på moped är att investera i en vattentät väska OM himlen skulle öppna sig när du är ute på äventyr.

Väl framme betalade vi 30k för att besöka vattenfallet, pengar som går till att underhålla området och hålla det rent och säkert för turister. Promenaden till själva vattenfallet var vi dock inte beredda på.

Inte nog med att vägen var brant – den var riktig lerig. Om en väg är brant OCH lerig kan man nästan räkna med att ramla och det var precis vad Marcello gjorde, tre gånger till och med. Jag lyckades hålla mig på benen, men fick ta av mig tofflorna för att hålla balansen.

Där gick vi, barfota i leran, mitt i djungeln. Att jag såg en orm slingra sig över vägen precis bakom Marcello (som är livrädd för dem) gjorde inte saken bättre. Men när vi väl kom fram till vattenfallet fick vi vår belöning.

Leke Leke Waterfall

Det är helt klart ett av de vackraste vattenfallen jag någonsin sett. Vi var helt ensamma och fick njuta av denna fantastiska syn i cirka tio minuter. Sen kom regnet.

Min bästa vän Jackie säger alltid ”Don’t go chasing waterfalls, please stick to the rivers and the lakes that you’re used to”. Och när vi satt där, mitt i den leriga djungeln, ensamma, blöta och frusna, var jag beredd att hålla med henne.

I Bali brukar det komma regn ofta, särskilt under den här perioden. Dock brukar dessa regnskurar vara över inom max en kvart. Men just DENNA regnskur, som kom med både åska och blixtar, höll i sig i drygt en timme. Så länge satt vi där.

Till sist kunde vi inte sitta kvar, helt enkelt eftersom vi höll på att frysa ihjäl. Det blir kallare än vad man kan tro i djungeln när det är storm! Så vi valde att samla oss och springa upp tillbaka till parkeringen, barfota och leriga. När vi kom upp slutade det regna.

Hur som helst var det en rolig upplevelse och vattenfallet Leke Leke är verkligen värt ett besök. Läget är fantastiskt, det är få turister och vägen dit är väldigt vacker. Innan du åker dit vill jag bara ge dig några tips på vägen.

5 tips innan du åker till Leke Leke

  • Köp en regnponcho om du åker moped! I Bali kan det börja regna när som helst, så var förberedd.
  • Ta med en väska eller en plastpåse som kan hålla dina värdesaker torra. Nere vid vattenfallet skvätter det en hel del vatten och som sagt – REGN.
  • Ha med dig kontanter, då inträde kostar 30k per person.
  • Vid ingången kan du få låna en käpp som hjälper dig att hålla balansen på väg ner.
  • Ta några bilder, men lägg sedan undan kameran och njut. Det är lätt att man glömmer bort denna bit.