Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nungnung – mitt favoritvattenfall

Av Posted on Inga taggar 0

Om du har vägarna förbi Bali får du inte missa Nungnung Waterfall i norr. Visst, det är en bit att åka och man kan bli lite mör om man åker moped hela vägen (vilket vi ändå rekommenderar), men det är helt klart värt resan.

Nungnung ligger ungefär en timme norr om Ubud. Med tanke på att det är ganska långt att åka hit, särskilt om man bor i Seminyak eller Canggu, behöver du sällan dela med dig av vattenfallet med allt för många turister. Kommer du lite senare på eftermiddagen kan du till och med få hela vattenfallet för dig själv!

Att ta sig till Nungnung är enkelt då det i princip bara är att följa en väg. Dessutom kommer du att belönas med en mängd vackra vyer på vägen dit, bland annat i form av vidsträckta, gröna risfält.

Inträdet till vattenfallet kostar 10k rupier per person, det vill säga omkring 6 kronor. Kommer du dit med moped betalar du 2k extra per moped. På området finns även en rad så kallade ”selfie-locations” där du kan ta riktigt häftiga bilder med djungeln som bakgrund. Du kan dessutom hitta en billigare variant av Bali Swing (den berömda gungan) som kostar så lite som 100kr. Om du vill ta det lugnt ett slag kan du slå dig ner och testa olika lokala teer eller det berömda Kopi Luwak-kaffet som faktiskt är världens dyraste.

Personligen stöttar jag inte kaffeverksamheten med tanke på att dessa mårddjur lever under väldigt dåliga förhållanden. Gör gärna lite research innan du tar del av något som har med djur att göra, oavsett vart du befinner dig i världen.

Vägen ner till vattenfallet är brant och det rör sig om många (MÅNGA) trappsteg. Dock märks detta främst av när det är dags att ta sig upp igen. Hur som helst är det väl värt mödan, då vattenfallet är en syn du sent kommer att glömma.

Om du planerar en utflykt hit kan det vara en bra ide att ta med handduk, en vattentät väska, vatten och mellanmål. Det är ganska långt till närmaste samhälle med restauranger och med tanke på det varma klimatet är det viktigt att dricka mycket. Kanske även ett ombyte med tanke på att du kommer att bli ganska blöt.

Det är andra gången jag besöker Nungnung, men jag blir visst lika imponerad varje gång. Det bästa av allt är att det är så få turister som besöker detta vattenfall. Besöker du till exempel Tegenungan Waterfall närmare Ubud får du nästan stå i kö bara för att få ta en bild.