Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Pantai Melasti & Ocho Surf Camp Bali

Av Posted on Inga taggar 0

Här om dagen kände jag och Marcello för att ta en liten staycation. Vi tyckte helt enkelt att vi förtjänade det, eftersom vi har slitit och stressat en hel del med jobbet.

Vi klickade oss in på Booking.com och hittade ett trevligt boende – Ocho Surf Camp Bali – i södra delen av Uluwatu (ett av våra favoritställen här på Bali). För en natt med frukost betalade vi 500 000 rupier, alltså omkring 300 kronor.

Priserna på boenden i Bali är riktigt låga, så om du lever på en tajt budget kommer du inte ha svårt att hitta ett passande boende. I snitt kostar ett bra hotell med frukost runt 250 – 300 kronor/natt. Vill du däremot bo på ett riktigt häftigt hotell mitt i djungeln eller intill risterasser, till exempel i Ubud, får du räkna med att betala runt 700 – 1000 kronor/natt.

Vi hoppade på våra moped och gav oss iväg på ett äventyr. Från södra delen av Seminyak där vi bor till södra delen av Uluwatu tar omkring 30 minuter. Då kör dock Marcello som en dåre, så lägg på några minuter på det.

På Ocho Surf Camp Bali checkade vi in och fick vår egen lilla bungalow med terass, badkar och utedusch, vilket vi var väldigt nöjda med. Dock stannade vi inte så länge på boendet, utan hoppade på mopeden igen för att utforska Pantai Melasti som bara låg några minuter ifrån boendet.

Om du befinner dig på södra delen av Bali måste du åka hit. Landskapet är fantastiskt med höga klippväggar som ramar in kusten. Stranden är ren och mjuk och vattnet är kristallklart. Här finns även små, mysiga barer längs strandkanten med utsikt över de meterhöga vågorna lite längre ut i havet. Dessutom finns det inte så mycket turister, vilket gör att stranden är mycket lugnade än den i Kuta och Seminyak.

Efter lite sol och bad (och en och annan drönarfilm) åkte vi vidare till Green Bowl Beach, en minst lika vacker strand, fast med ännu mindre människor och häftiga grottor. Tyvärr tog jag inga bilder här, men det är väl värt ett besök – om man orkar gå upp och ner för de oändliga trapporna vill säga.

Väl på hotellet vilade vi upp oss en stund, badade lite i poolen och gjorde oss redo för middag. Jag måste verkligen rekommendera detta boende för den som är ute efter lugn och ro – det enda som hördes här var fåglar. Dessutom består hotellet bara av 8 bungalows, så det är inte mycket liv där heller.

Middag åt vi på en resturang en kvart bort – Cafe La Pasion – som är ETT MÅSTE FÖR DEN SOM ÄR I OMRÅDET. Här finner du den godaste pestopizzan, riktigt krämiga pastarätter och en otroligt mysig miljö. Billigt är det också!

Lite längre bort finns en annan restaurang som är ett måste, men den förtjänar ett helt eget inlägg.