Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Renoveringskaos i Varna

Av Posted on Inga taggar 0
Havsutsikten ifrån vardagsrummet/matsalen.

Just nu sitter jag i en tom, dammig lägenhet på tolfte våningen i min andra ”hemstad” Varna. Varje dag sliter jag och mamma i våra anletes svett med den pågående renoveringen, men bra blir det. Dock överskattar man hur mycket jobb det faktiskt är med en renovering. Extra jobbigt är det dessutom när man har drygt tre olika jobb vid sidan av!

Med andra ord kan inläggen på bloggen komma något mer sällan, men självklart kommer jag att försöka mitt bästa för att hinna med allt. Ikväll kommer Marcello till Bulgarien också, så då kommer allt att gå fortare!

Våra höghus.
Marknaden intill oss. En av de bästa marknaderna i staden!

Idag tänkte jag bara dela med mig av några snabba Varna-tips för den som är intresserad av detta spännande remål. Ja, Bulgarien är faktiskt mer intressant än vad man kan tro.

Först och främst vill jag tipsa om resor till VARNA, inte till Burgas eller Albena. I Varna är det inte bara billigare – det är inte lika ”turistigt” (åtminstone inte än). Det är billigare att äta, dricka och även att shoppa, helt enkelt eftersom inte så många turister upptäckt denna livliga stad ännu. Här är det mest bulgarer som semestrar.

Varna har en underbar kustlinje med mängder av trendiga beach-barer, restauranger, nattklubbar, butiker och vackra vyer över Svarta Havets horisont. I havsträdgården kan du promenera i timmar bland färgglada trädgårdar och lekparker för barnen. Att flyga till Varna ifrån Stockholm tar ungefär tre timmar och ifrån flygplatsen till staden tar en kvart. Transport är riktigt billigt (nästan som i Asien) och det är även hotell. Tyvärr är utbudet av hotell fortfarande inte det bästa i Varna, men nog finns det några pärlor. Här kommer några snabba tips:

  1. Graffit Gallery Design Hotel (en av våra favoriter!)
  2. mOdus Hotel (utmärkt läge precis intill havsträdgården)
  3. JUST rooms & wine (litet, men mysigt och väldigt prisvärt)
  4. Plaza Hotel (kanske inte det mest moderna hotellet, men prisvärt och strålande läge)
  5. Hotel Golden Tulip (inte det bästa läget, men gångavstånd till det mesta och modera rum)

Den bästa tiden att resa till Varna är såklart under högsäsongen, men om man vill undvika stora turistmassor bör man åka antingen i början av sommaren eller mot slutet. Ett annat tips är att boka flyg och hotell separat. Vi brukar alltid flyga hit med Turkish Airlines via Istanbul. Då ingår 30 kg bagage, bestämd sittplats och mat på båda flygen!

Eftersom jag kommer spendera hela sommaren här kommer jag självklart att bjuda på mer ingående guider om staden. Jag vill gärna att fler upptäcker detta resmål (även om jag samtidigt vill hålla det lite för mig själv).