Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Välförtjänt spa-dag på Aqua House i Sveti Konstantin

Äntligen har jag fått en stund över (eller snarare tagit mig tiden) att uppdatera bloggen här på Vagabond.

De senaste månaderna har varit vansinnigt hektiska för min del. Det här livet som digital nomad är ingenting att leka med. Jag har bland annat lagt till ytterligare tre projekt i mitt redan fullspäckade schema, ett vanligt beteende bland oss entreprenörer.

Och just det, numera bor vi i Bulgarien. Eller vi kommer i alla fall göra det fram till april, då vi åker hem till Sverige innan vi tänkte köra en eurotrip i sommar – med TÅG. För min del är detta ren och skär lycka, då jag helst inte befinner mig i närheten närheten av flygplan om det inte är absolut nödvändigt.

Mer om våra eurotrip-planer i ett annat inlägg.

Nu ska jag berätta om vad som hänt de senaste månaderna OCH berätta om vår minst sagt välförtjänta spa-eftermiddag på Aqua House i Sveti Konstantin – ett ställe jag verkligen rekommenderar för den som semestrar i Bulgarien.

Detta sysslar vi med här i Bulgarien

Under hösten började vi till exempel jobba på en helt ny jämförelsesajt inom lån – Lånjakt.se – som lanserades nu i veckan. Oj, vad vi har slitit med denna hemsida de senaste månaderna. Vi pratar 10-timmarsdagar, från måndag till söndag.

Jag står för allt innehåll på hemsidan, medan Marcello fokuserar på SEO, funktioner och design tillsammans med våra webbutvecklare.

Ni som jobbar med att bygga hemsidor förstår hur mycket jobb det faktiskt ligger bakom. Det kunde jag aldrig trott innan jag började i den här branschen.

Vi har även varit upptagna med att bygga upp ytterligare en hemsida parallellt med Lånjakt.se, dock inom en helt annan bransch. Information om denna kommer jag att hålla på lite längre, åtminstone tills sajten lanserats.

Sist men inte minst har vi på något vänster lyckats bygga upp ytterligare två webbplats, vid sidan av de två ovanstående projekten PLUS mina frilansjobb. Entreprenören.nu är en portal med fokus på kvinnligt entreprenörskap som jag själv driver. Hittabillån.se är en annan jämförelsesajt inom lån, men här ligger fokus enbart på billån.

En välförtjänt minisemester i Sveti Konstantin

Jag och Marcello kan verkligen uppskatta en riktigt bra staycation, vare sig det är i Stockholm eller i något annat land. Det är skönt att komma bort från det som blir en vardag, inte minst när man jobbar så mycket som vi gör.

Förra veckan kände vi att det var nog och att vi behövde en paus. Passande nog var det även Alla hjärtans dag samma vecka, så vi hade en god anledning att unna oss lite extra.

Vi valde att testa ett nytt hotell i Sveti Konstantin, ett område som bara ligger tio minuters bilfärd från Varna.

Sveti Konstantin har på senare år blivit ett allt hetare turistområde i Varna-området – och enligt mig är det tusen gånger bättre än partyområdet Golden Sands.

Här finns mängder av nybyggda hotell längs en vacker och lugn kustlinje samt några riktigt bra restauranger, bland annat The Bay som helt klart är en av våra favoriter.

När vi varit i Sveti Konstantin tidigare har vi alltid varit nyfikna på det spa som ligger precis intill havskusten samt på det nybyggda hotell som dykt upp på Booking. Nu hade vi tillfälle att slå två flugor i en smäll.

Primorski Hotel – charmigt hotell i nybyggt komplex

Källa: https://hotelprimorski.com/

Primorski är ett litet hotell beläget i ett helt nybyggt komplex innehållande både lägenheter, kontor och små butiker. Designen på komplexet är gammaldags med ett klocktorn, dekorerade valv och dricksfontänter.

Källa: https://hotelprimorski.com/

Själva hotellet är som sagt litet, men räcker gott och väl för några nätters vistelse. Alla rum är luftiga och modernt inredda. De har dessutom en stor balkong med sittplatser som jag kan tänka mig är extra uppskattade under sommarmånaderna.

Låt oss nu prata om priset på detta charmiga hotell. Prisnivån är oförskämt låg (dock brukar det vara så med nya hotell häromkring eftersom de vill skapa ett intresse hos gäster) och det går att välja mellan flera olika rum.

För ett dubbelrum, en natt, betalade vi strax över 300 kronor. I detta ingick dessutom fri spaentré för oss båda. Utan entré kostar en natt omkring 200 kronor.

Den enda nackdelen med Primorski Hotel är att de inte serverar frukost eller andra måltider, åtminstone inte i dagsläget. Bortsett från det är det helt klart ett hotell att rekommendera i Sveti Konstantin, framför allt om man har en lägre budget.

Aqua House Thermal and Beach

Om du uppskattar ett spabesök då och då kommer du att gilla Aqua House.

Aqua House är ett nytt och fräscht spa. Här finns ett flertal pooler – både inomhus och utomhus – samt ett barnområde för de minsta. Under vintern är utomhuspoolerna uppvärmda och samtliga har utsikt över Svarta havets horisont.

Källa: https://aquahouse.bg/

Känner du dig lite frusen kan du alltid hoppa in i bastun, som var en av våra favoriter. Bastuns enorma panoramafönster ger en oslagbar utsikt över havet.

Källa: https://aquahouse.bg/

Självklart erbjuds en rad olika behandlingar för den som vill unna sig lite extra. I en separat avdelning erbjuds även ångbastu, saltrum och andra behandlingsrum.

Bortsett från spa erbjuder Aqua House ett fullt utrustat gym med moderna maskiner, en poolbar samt en liten restaurang som serverar lättare måltider.

Källa: https://aquahouse.bg/

Att besöka Aqua House i tre timmar kostar 20 leva, vilket motsvarar lite mer än 100 kronor. Då får du dock enbart tillgång till utvalda pooler samt bastun. Detta räckte dock gott och väl för oss.

Det går även att vara där hela dagen, men då kostar det lite mer. Detsamma gäller om du vill ha tillgång till fler avdelningar i komplexet, till exempel mineralpoolerna, ångbastun och så vidare.

Något som är extra smidigt med Aqua House är att du får ett armband med en ”nota” som du handlar med. Alla kostnader – till exempel för mat, dryck och behandlingar – läggs till armbandet och sedan betalar du rubbet när du är klar.

Värt att nämna är att gäster måste ha tofflor i komplexet. Antingen kan du ha med dig egna eller så kan du köpa ett par hotelltofflor för 2,50 leva (omkring 15 kronor). Detsamma gäller handduk. I receptionen kan du hyra en handduk för 3 leva (omkring 18 kronor) om du inte har med en egen.

Att ta sig från Varna till Sveti Konstantin

Om du befinner dig i Varna rekommenderar jag verkligen ett besök på Aqua House.

Att ta sig till området från Varna är enkelt – du kan antingen ta bussen eller taxi. Taxi kostar omkring 10 – 15 leva enkel väg (mellan 55 – 70 kronor) och är helt klart det bekvämaste alternativet.

Bussen tar lite längre tid, men är ett billigare alternativ. Då hoppar du bara på buss 409 intill katedralen i centrum och hoppar av efter bron vid Sveti Konstantin (se bild nedan). Där finns en liten trappa till höger efter busshållsplatsen sedan är det bara att följa kartan.

Resan kostar 1,30 leva per person (omkring 7 kronor).