Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Så väljer du rätt kreditkort för din resa

Av Posted on Inga taggar 0

Resor är det enda du kan köpa som gör dig rikare, var det någon som sade. Och de flesta som upplevt fjällvandring i Norge, fransk och italiensk kultur, safari i Tanzania, pulsen i Tokyo eller sandstränderna i den grekiska övärlden, är nog benägna att hålla med.

Idag är det många som väljer att förverkliga sina resedrömmar med ett kreditkort, men inte enbart för att det är ett praktiskt sätt att betala på. Det är nämligen så att när en del eller hela resan betalas med kreditkortet så börjar en mängd reserelaterade försäkringar att gälla. Resekorten ger dessutom fina förmåner och bonusar.

Att välja rätt kort

Vi vågar nog påstå att de allra flesta, om inte alla, kreditkort idag kommer med någon slags kompletterande reseförsäkring när du bokar en del eller hela din resa med kortet. Det betyder att det alltid är en bra idé att betala din resa med kreditkort, oavsett vilket kort du äger. Detta är en förmån som både skyddar dig på resan och spara hundratals kronor åt dig på tilläggsförsäkringar som du annars skulle ha fått köpa separat.

Det är dock skillnad på kreditkort och kreditkort. De allra bästa förmånerna, mest omfattande reseförsäkringarna och bonusarna får du genom ett kreditkort för resor.

Vad ingår i ett resekort?

Ett resekort fungerar i grunden precis som ett vanligt kreditkort. Det är med andra ord oftast ett Visa- eller Mastercardanslutet kort med en förutbestämd kredit som du använder för att betala var som helst där kreditkort accepteras.

  • Särskilt anpassade reseförmåner

Det som gör resekort till ett smart val för dig som gillar att resa är de extra bonusar, försäkringar och avgifter som normalt ingår i alla kreditkort är särskilt anpassade för resande.

Det kan exempelvis betyda att du samlar bonuspoäng när du använder ditt kort, som sedan kan omvandlas till rabatter eller förmåner på resor, hotell, hyrbil genom särskilda samarbetspartners.

  • Låga valutapåslag

När du betalar utomlands vill du förstås alltid ha ett så lågt valutapåslag som möjligt, då den lokala valutan ska växlas över till svenska kronor. Resekorten ger dig generellt låga valutapåslagsavgifter.

  • Försäkringar

De tidigare nämnda reseförsäkringarna som du får genom resekorten kan också vara mer omfattande och dessutom ge dig ett avbeställningsskydd, ersättning vid försenad avgång eller försenat bagage. Det bästa är att dessa försäkringar gäller automatiskt bara du betalar din resa med resekortet.

Betala inom den räntefria perioden

Vad blir räntekostnaden för att betala med ett kreditkort då?

Många förknippar kanske kreditkort med avbetalningar och höga räntor, och föredrar därför att betala hela resan med sitt betalkort. Men de bästa resekorten ger dig flera veckors räntefri kredit, vilket betyder att du i lugn och ro kan betala hela resan på en gång, eller dela upp betalningen, utan att det kostar dig en krona i ränta.

Ett av de mest förmånliga resekorten från Bank Norwegians kreditkort, ger dig exempelvis upp till 45 dagars räntefri kredit, samtidigt som du samlar poäng på alla köp du gör med kortet. Poäng som sedan kan lösas in i flygbiljetter.

Du hittar Norwegians kort och en mängd andra resekort, fullproppade med fördelar för dig som ser fram emot nästa reseäventyr, på Kreditkortlistan.se.