Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Välkomna till Mitt Sydafrika!

Hej! Jag heter Katarina, och har bott i Sydafrika lite drygt 10 år. Jag jobbar i resebranschen och älskar att resa på min lediga tid, så man kan utan tvekan säga att resor är mitt liv!

1896.jpg

Jag älskar att fota men är inte någon linslus, så förvänta er inte några selfies på Mitt Sydafrika

Under min tid i Sydafrika har jag sett och upplevt så otroligt mycket vackert, spännande och intressant som jag vill dela med mig av. Jag har spenderat nätter under den afrikanska stjärnhimlen, där lejonen ryter i fjärran. Jag har bjudits in i hem i kåkstäder, byar och rika förorter. Jag har dykt med hajar, och sett utrotningshotade gamar flyga högt, högt ovanför mitt huvud. Jag har vandrat några av de vackraste lederna i världen, i höga berg och i djupa flodfåror. Jag har ätit grillat fårhuvud på en dammig kåkstadsgata och avsmakningsmenyer på Sydafrikas bästa restauranger. Och jag har lärt känna de människor som tillsammans skapar ”the Rainbow Nation”: unga och gamla, rika och fattiga, från olika etniciteter och bakgrunder, religion, kultur och bakgrund. Det är allt detta jag vill skriva om i Mitt Sydafrika.

3.jpg

Men man får inte glömma att Sydafrika också har en tragisk historia som måste berättas: följderna av kolonialisering och apartheid är fortfarande påtagliga. Här finns sår om inte läkts, fattigdom som för många känns omöjlig att ta sig ur och en stor känsla av utanförskap. Genom mitt jobb försöker jag påverka dessa negativa förhållanden. Turismen kan vara en motor för att skapa arbetstillfällen, miljöbevarande och social utveckling. Detta är alltid kärnan i mitt jobb, vare sig jag utvecklar en resa, hjälper ett hotell att förbättra sin produkt och marknadsföring eller bara reser på egen hand.

Så följ med mig på en resa i Mitt Sydafrika, där jag kommer dela med mig av personliga berättelser ur mitt liv i resebranschen och som evig turist, blandat med tips på ställen man inte får missa. Och där jag också berättar om inspirerande projekt och hur turismen på ett positivt sätt påverkar Sydafrika och hennes regnbågsfolk.

4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg