Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Flyktiga tankar i Afrikas bush

Jag sitter i mitt tält med utsikt över vildmarken. Egentligen är det inte alls ett tält, utan ett rymligt rum med alla bekvämligheter där väggar och tak råkar utgöras av tältduk.

Bush-4.jpg

Det är närmare 40 grader i skuggan, och känns ännu varmare här inne. Så tryckande är värmen just nu, att det är som om hela världen håller andan. Till och med fåglarnas annars oavbrutna tjatter har tystnat. Luften vibrerar, och jag inbillar mig att jag kan känna jordens hjärtslag. En tung, långsam puls som troligtvis är min egen.

Jag vill förmedla mina upplevelser, men det är som om orden inte riktigt orkar fram. Vackra meningar som beskriver den speciella känslan här i ett av de största vildmarksområdena i Afrika blir till lösrykta tankar jag inte riktigt kan få fatt i.

Svetten pärlar i pannan. Vinden kommer flygande genom det torra gräset utanför, den känns som en torr smekning och lämnar huden brännande het. Jag kapitulerar, precis som fåglarna, och hoppas att mina ord ska återvända när solen börjar sjunka och hettan övergår i mjuk värme. I väntan på detta låter jag mina bilder tala om Afrikas bush.

Bush-2.jpg
Bush-3.jpg
Bush-1-4.jpg
afrika-1-2.jpg
afrika-2.jpg