Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aktiv semester i Sydafrika

Av Posted on Inga taggar 0

Fler och fler vill vara aktiva på sin semester idag. Sydafrika kanske inte är det första landet man tänker på när man tänker aktiv/sport/äventyrs-semester, men det är ett alldeles perfekt ställe! Här kan man göra allt från att vandra och cykla, surfa och paddla, till att flyga skärmflyg och friklättra. Här finns också fantastisk gym och yogastudios, härliga spa-anläggningar och massor av härlig, ekologisk och nyttig mat! Här har jag listat några av mina favoritaktiviteter i olika kategorier.

FÅGEL

Flyg skärmflyg eller helikopter med galet vackra vyer över Kapstaden. Hoppa världens högsta bungy från en bro i Bloukrans. Flyg luftballong över ett viltreservat med elefanter och bufflar. Friklättra i vackra bergsområden, eller prova absailing nedför Taffelberget

FISK

Att surfa är stort i Sydafrika. Från de fina nybörjarvågorna (och många surfskolorna) i Muizenberg till J-Bays supertubes. De stadiga vindarna under sommarsäsongen gör också den södra kusten till ett perfekt ställe för kite surfing. Den äventyrslystne kan prova att dyka i hajbur i Gansbaai. Östkusten har bra scuba: från de kallare vattnen med stora fiskar och mycket haj i Aliwal Shoals till de tropiska korallreven i Sodwana Bay. Den som paddlar kajak kan få sällskap av delfiner i Kapstaden, eller pingviner i Simonstown.

MITEMELLAN

Sydafrika har ett överflöd av vackra vandringsleder: från Taffelberget till Drakensberg och många vackra kustleder, tex the Otter Trail. Den som vill utmana sig ska prova på kloofing i ett av de många naturreservaten omkring Kapstaden. Cykla genom Sydafrikas största kåkstad Soweto, eller hela vägen ut till Godahoppsudden. Runtom i landet finns fantastisk zipline äventyr i bergsområden och flodraviner. Att rida genom vindistrikten, på en milslång sandstrand eller med vilda djur är magiskt. Sydafrika har också ett överflöd av vackra golfbanor, allt ifrån kustnära till vindistrikten och viltreservat.

Detta är bara några av alla de fantastiska aktiviteter och äventyr man kan göra på sin Sydafrikaresa! Jag har tidigare skrivit om att vandra och sova under stjärnorna där vilda djur strövar fritt, andra vandringar, och olika typer av ridresor. Garanterat kommer det fler inlägg om andra härliga aktiviteter i framtiden!