Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Colombias Machu Picchu

Är ”La ciudad perdida”, dvs den förlorade staden. Ett resmål eller snarare vandringsmål för den mer äventyrslystne som väljer upplevelse framför komfort. För hit kan du inte ta dig med tåg, bil eller flyg utan det är vandra som gäller.

Jag måste erkänna att jag var något tveksam till att ge mig ut i en fyra dagars djungelhajk med allt man hade fått höra. Som det delikata mellanmål jag oftast är för allsköns insekter, vi snackar mygg, loppor, löss, fästingar och allt där emellan, så kändes det inte helt kul. Jag vet vad ni tänker… lite mygg har väl ingen dött av? Jag råkar vara den allergiska typen så vi snackar veckolånga bölder. När vi har den ofräscha infon satt å sido så valde jag slutligen att göra det och jag ångrar det inte… men jag skulle inte göra om det.

Det finns en mängd olika vandringsarrangörer som du lätt kan hitta via internet. Vi valde en som hette Wiwa Tour vars guider alla kommer från urfolket Wiwa som är en av alla de stammar som lever i området. Nackdelarna med vår arrangör var att maten var relativt enkel jämfört med de andra och att guiderna kändes något oerfarna om än inte okunniga.

Fördelarna var dock att vi hade stora möjligheter att påverka hur turen skulle utformas och att grupperna var mindre än de övriga. Detta gjorde att vi, en grupp på tre, var först uppe i staden och kunde njuta av en fantastiskt soluppgång.

Man kan klara av den drygt 46 kilometer långa vandringen på antingen fyra, fem eller sex dagar. Visserligen kan de mer bevandrade klara den snabbare men tanken är också att njuta av själva vandringen och den storslagna natur som det ändå bjuds på. Övernattningen är enkel då man sover i antingen enkla madrasser eller hängmattor under simpla vägglösa hyddor som finns i de flertal stationer som återfinns under vägen.

Det gäller även att ha tur med vädret vilket vi hade i början av Januari. Bristen på regn gjorde att båda vandringslederna var framkomliga och att det inte fanns alltför mycket mygg. Det blev ”enbart” 22 stycken myggbett för min del.

Men trots alla obekvämligheter så finns det något speciellt i att få vandra i kilometer genom regnskog som är rogivande tyst, smyga på exotiska djur, bada under kristallklara vattenfall och sakta somna under en stjärnspäckad natthimmel.

Viktigt att ta med!

  • Stor vattenflaska som går att fylla på.

    Massa myggmedel som du helst köper på plats.

    Riktigt bra solskydd.

    Bekväma kläder och skor men tänk på att det är fuktigt varmt.

    Nötter, torkat kött eller proteinbars att äta mellan målen.

1.jpg

Otroligt vackra och väldigt obehagliga om man är insektsrädd.
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg