Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Cykelutflykt

Det går något av inflation på röda dagar här i Colombia. Det kanske inte är så underligt med tanke på hur religiöst landet är. Antingen är det Jesus, Maria eller något annat helgon som används som ursäkt för att införa ledighet. Missförstå mig rätt, jag klagar inte. Som ateist åker jag snarare snålskjuts på denna ledighets-bonanza och det har hänt att jag en eller annan gång gått in i en kyrka för att ta en titt på detta fascinerande spektakel.

Idag, måndag var en sådan dag. Det är dessa långhelger som gör Bogota till världens bästa stad. När större delen av bogotanerna åker ut på landet, hälsar på familj eller bara lämnar staden. Ett imponerande lugn lägrar sig. Gatorna är inte längre trafikstockade, masstressen som ibland tycks drabba människor i flock försvinner och du kan röra dig fritt.

Så vad gör man på en ledig dag? Vaknar tidigt och tränar så klart eller som min vän uttryckte det ”Vi cyklar och upptäcker den vackra naturen”. Ibland är jag lite slarvig när det gäller min research så det blev till att plåga mig upp kl 6:20 för att cykla 14 kilometer i uppförsbacke. Mina ben hatar mig och min röv har nog gått in i post traumatisk chock efter detta. Men visst var det värt det och här kommer mitt tips. Alla ni som vill se Bogota och dess omnejd, strunta i alla dessa turistinfekterade ”sevärdheter” som Montserrat. Hyr en cykel för 30 spänn per dag, ta er ut och upptäck natur och stad. Bilderna säger liksom allt….

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
FullSizeRender.jpg

Belöningen blev agua panela (sockerrörsthé) med typisk colombiansk lantost, nybakta almojabana som är en sorts sött bröd med ost.
IMG_1719.JPG
IMG_1712.JPG