Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Välkommen till mitt Latinamerika

Jag kan knappt tro att det gått två år. Två år sedan jag tog steget som skulle förändra mitt liv för alltid. Det slår mig ibland sådär mitt i en vardag. När jag handlar, när jag äter, jobbar eller rent av sitter och skiter. Fan, jag är i Colombia. Jag sitter på toa i Colombia. Jag har rest tvärs över Atlanten för att sitta och skita i Colombia. Ja, nu ska inte det här handla om mitt skitande men ni förstår känslan av den insikten.

Jag är svensk men som många av er gissat så har jag ett lite mer icke-europeiskt ursprung. Mina föräldrar är från Chile. Visst, vi har lite arabiska rötter men det är för det mesta vatos locos all the way. Jag är född och uppvuxen i Sverige så insidan är lika full av sill och falukorv som vilken annan av er. Skämt åsido. Nu bor jag sedan två år tillbaka i Colombias huvudstad Bogota. Ett helt Sverige i stadsform med sina nästan nio miljoner invånare.

De första veckorna var något skrämmande. Jag hade hört allsköns skräckhistorier och var förberedd på att bli både rånad, misshandlad, kidnappad och mördad. Hittills har inget av det hänt. Och det trots att jag ibland har gett Papaya, ett ytterst colombiansk uttryck som handlar om att inte leta efter problem… men det är ett annat inlägg.

Idag är jag hemma. När jag reser är det inte Sverige jag saknar utan Bogota, min lägenhet i storstadsbulleret, gatornas kaos och myller, dofterna och stankerna, maten och råvarorna. Allt. Visst saknar jag även mitt Stockholm med min vackra familj, mina underbara vänner men det är inte samma sak längre. Det är ett Stockholm men inte mitt Stockholm. Nu är Bogota mitt. Min stad, i mitt land, i min kontinent Latinamerika.

Och visst är det en spännande tid att vara i Colombia. En där en potentiell fred tycks ha öppnat upp landet för sin omvärld och där positiva förändringar som att homosexuella par nu kan få gifta sig men där många hot fortfarande finns och växer. Det ska bli en ära att få upptäcka den tillsammans med er.

10333801_10152570513320910_3151466653717408131_o.jpg

Utsikten från Montserrat, ett av Bogotas mest kända landmärken och en turistmagnet.