Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Spökvandring i Bogotá

Det finns många myter om Candelaria, Bogotás gamla stadsdel. Här sägs inte bara huvudstaden ha grundats utan här återfinns flera av de välkända spökena som sägs hemsöka stadens gator. Allt från talande åsnor till skuggorna av mördade småbarn. I likhet med den spöktur som erbjuds i Gamla Stan i Stockholm, så finns så klart även här en spöktur som erbjuds mot frivillig dricks. Jag och några vänner följde med på en stämningsfull promenad genom Candelarias färggranna gamla kvarter.

Vandringen tar sin början när solen gått ner för att skapa extra stämning.

Stegen styr mot Bogotás mindre välbesökta delar i Candelaria, där atmosfären känns lite extra spöklik i synnerhet som man meter för meter får veta vilken blodig historia man vandrar på.

Guiderna har mikrofoner som de talar i för att alla ska höra och även om turerna är gratis så tas det mer än gärna emot dricks.

Candelaria är Bogotás äldsta stadsdel och här ligger torget ”El Chorro” som sägs vara den plats där huvudstaden först grundades.

En spöktur är ett bra och säkert sätt att lära känna Candelaria nattetid, ett kvarter som trots sin skönhet och popularitet bland turister inte alltid är helt säkert.

Här samsas arkitektonisk skönhet med de något ruffare inslagen som hör till en storstad i niomiljonersklassen. Söder om La Candelaria ligger exempelvis Bogotá’s red light district med allt vad det innebär.