Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

4 saker vi glömde

planboken.jpg

Hyfsat viktig grej. Foto: Thinkstock

Mallorcaresan har gått lite i glömskans tecken. Låt mig lista våra fyra värsta blunders. Jag försöker skylla på min man, men tyvärr är det väl kombinationen av oss två som ibland blir något… förvirrad.

1. Nycklarna. ”Hej tjuvar, vi är på semester en vecka. Välkomna!”. Så stod det i princip på vår ytterdörr. Vi lyckades nämligen resa hemifrån med hemnyckeln kvar i låset. Lämnade huset 05.15, planet gick från Arlanda 07.15 – räcker det som ursäkt att det var väääldigt tidigt på morgonen?

2. Plånboken. Jag glömde min plånbok i Tossals Verd, högt uppe bergskedjan Tramuntana. Det finns ju bättre ställen att glömma plånboken på, än på 530 meters höjd i ett rätt otillgängligt område. Ungefär1,5 timme tog det för oss att vandra upp dit. I plånboken fanns förstås både kreditkort, körkort och kontanter. Som väl är upptäckte de vänliga människorna som jobbar på det lilla vandrarhemmet där uppe att plånboken låg kvar. Vår vandringsguide Åsa stolpade raskt uppför berget igen – och hämtade plånboken. Snacka om skyddsängel. Tack!

3. Körkortet. Vi hade bokat hyrbil i min mans namn. Och glada i hågen skulle vi hämta den hos hyrbilsfirman. En liten detalj bara: Makens körkort var ju inte med. Det hade han ju tappat bort.
Tror ni vi fick ut någon hyrbil? Jajamensan! Jag har ju körkort, så det löste sig.

4. Bagaget. Sist men inte minst så glömde vi en stor bär-ryggsäck på Arlanda. Den var incheckad som specialbagage, ihop med vår sulky. Vagnen kom vi ihåg, men inte ryggsäcken som alltså låg ensam kvar. Med hjälp av bagagetaggen och min adresslapp identifierade de i alla fall väskan. Jag blev uppringd av en mycket vänlig man från bagagehanteringen sent igår kväll. Jag ÄLSKAR honom! På riktigt.

Vi kom i alla fall ihåg barnen. Det är ju det viktigaste.

En annan dag ska jag berätta om några fler saker som vi har glömt – vid andra tillfällen. Jag och maken är en oslagbar kombination!