Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ångest vid hotellpoolen

hotellpool.jpg

Foto: Thinkstock

Nu vill jag inte läsa en artikel till om ett barn som drunknat i en hotellpool.

Jag läser ofta resenyheter från brittiska och amerikanske nyhetskällor, och under hösten har det inträffat flera drunkningsolyckor på olika resorter, där barn förolyckats.

– Två nioåriga tvillingpojkar drunknade i en hotellpool efter att ha tävlat om vem som kunde hålla andan längst under vattnet. Olyckan inträffade i St Louis, i början av oktober.
– En sexåring från Florida drunknade på ett kryssningsfartyg i Karibien i oktober.
– En brittisk 2-åring drunknade i hotellpool i Monastir, Tunisien den 25 september.

Jag blir så illa berörd. Tänker på de drabbade familjerna, och att livet är så skört.

När vi var i Turkiet i maj var hela familjen vid hotellets barnpool. Alice, då 1,5 år, hällde vatten med en liten vattenkanna. Hon stod på poolkanten, och vattnet var 30 cm djupt.

Jag stod en meter ifrån henne, och vände mig om för att plocka ihop lite kläder. Plötsligt ramlar hon med huvudet före ned i poolen.
Först fram är varken jag eller min man utan vår stolsgranne, en tysk man i 60-årsåldern. Han plockar raskt upp henne. Hon hostar lite och gråter.

Ingenting hände. Det var en icke-händelse. Ändå ångestframkallande. För tanken på vad som skulle kunna hända är så fruktansvärd.

Drunkning är den vanligaste dödsorsaken bland små barn. Barn drunknar fort och tyst. Det är därför oerhört viktigt att aldrig lämna barn utan uppsikt.
Man vet det, eller hur?
Alla vet det.
Och ändå drunknar barn.