Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Barnvänliga tips på Mallorca?

Mallorca.jpg

Jag fick nyss en fråga från tvåbarnsmamman V som ska resa till Mallorca i sommar med en fyraåring och en sjuåring. Hon vill ha tips på barnvänliga ställen i Alcúdia, och gärna ett par restaurangrekommendationer.

Jag har inte själv varit i Alcùdia men tog hjälp av Lars Törngren som tillsammans med sin fru driver Destinationmallorca.se. Stora delar av året är han bosatt på ön.

Han skriver att Alcudia är familjeparadiset på Mallorca. Främst på grund av den milslånga sandstranden, men också för att man valt att satsa just på familjeturism.

Här är några restaurangtips:

Lunas Grill Restaurant har förutom den stora terrassen även en stor lekplats. Dagliga shower gör det till en uppskattad restaurang. De har typiskt barnvänliga rätter som hamburgare, korv, schnitzel, pizza och spagetti på sin barnmeny. Adress: Avenida Pedro Mas y Reus 32.

Sa Romana är en lite exklusivare restaurang som på ett sätt tagit barnkonceptet till en ny nivå. De har mer än 1500 kvadratmeter trädgård som har massor med pedagogiska leksaker. Trampbilar, gungor, uppblåsbar ”lekborg” och mycket annat. De har ingen särskild barnmeny, men bra vuxenmat. Adress: Calle Pollentia 81.

Annars rekommenderar Lars Törngren restaurangerna nere i hamnen. Man kan kolla på båtar och slipper biltrafiken. I hamnen finns t ex Bistro Mar som serverar god mat med vänligt bemötande.

Här är några andra barnvänliga aktiviteter:

Vattenland. Hydropark i Alcudia är en av de äldsta vattenparkerna på Mallorca.
Köra gocart. I Alcudia finns en gokartbana, där även mindre barn får delta.
Rida. Mellan Alcudia och Puerto Pollenca finns öns största hästranch, Rancho Grande. Här finns hästar för alla, nybörjare som proffs. Fungerar även för barn då de antingen kan få rida själva på de så kallade ”automaticohästarna” eller åka i prärievagnen.
Gå på marknad. Söndag är marknadsdag i gamla Alcudia.