Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bästa familjeresmålen 2014

Lonely planet har listat de bästa familjedestinationerna kommande år.
Håller du med? Här är listan och motiveringarna!

semester_danmark.jpg

Jyllands sandstränder går inte av för hackor. Foto: Thinkstock

1. Danmark
Lagom stort, inte alltid billigt men som byggt för barn. Det som redan är många svenska barnfamiljers favoritresmål lyfts nu även av guideboksjätten Lonely Planet. Här rekommenderas bland annat Köpenhamns tivoli och Legoland.

2. Thailand
Få länders kulturer är så familjevänliga som den thailändska. Barnen fungerar som isbrytare överallt, och plötsligt pratar du med alla – alltifrån gatuförsäljare till tuktukförare. Här finns exotiska tempel, bra mat, apor och fantastiska stränder. Missa inte fina ön Ko Chang med lugna vatten, elefanter och lätt kajakpaddling.

belize_skoldpadda.jpg

Goddag herr havssköldpadda! Livet under ytan i Belize. Foto: Thinkstock

3. Belize
Belize är en prisvärd Karibiendestination, där de flesta pratar engelska. Här finns både apor, krokodiler och havssköldpaddor.

4. Kerala, Indien
Kaos, färg, elefanter, palats, stränder, djungel – i Indien finns allt. Kerala är snäppet lugnare än många andra indiska städer. Maten är mindre kryddad och sötad med kokosmjölk. Här finns också elefanter, palmkantade stränder och båtturer längs lummiga kanaler.

5. New York City
Att komma hit känns alltid lite som att kliva in i en film. De gula taxibilarna och välkända byggnaderna – allt har vi sett förr. Med ett stort utbud av museer och konstgallerier, dessutom Central Park och High Line Park, varmkorvar och NY-pizza.

6. Hawaii
Vulkaner, snorkling, vit sand, kristallklart hav och ubåtar. Det svåra är att välja vilken ö du ska börja med. Kahalu’u Beach Park har lugna vatten för snorkling. På Maui finns ett stort akvarium, och på Oahu finns en temapark om polynesisk kultur.

prag.jpg

Julmarknad i Prag. Foto: Thinkstock

7. Prag, Tjeckien
Prag är enkel att ta sig runt i – antingen genom att traska eller via spårvagnen. Vacker arkitektur, förtrollande små torg och linbana.

8. Italien
De flesta italienare älskar barn. Även på de mest exklusiva restaurangerna är de små varmt välkomna. Dessutom kan du visa dem så fantastiska sevärdheter som Colosseum, Pompeji. Lägg till pizza, världens bästa glass, stränder, båtturer, sjöar, grottor, berg och vackra hus.

9. Island
Rykande gejsrar, Europas största vattenfall, glaciärer, aktiva vulkaner, varma källor. Island är spännande för alla och här finns dessutom en mängd aktiviteter – ridning, forsränning, glaciärvandring, havskajak och valskådning. I spåren av den ekonomiska krisen är ön dessutom prisvärd.

lappland.jpg

En liten tur? Foto: Thinkstock

10. Lappland
Lappland på vintern är som en saga. Här kan man åka hundspann, skidor, snöskoter. Under de långa nätterna kan du se norrskenet dansa på himlen. Och du visste förstås redan att jultomten bor just här – i finska Lappland.

Håller du med om Lonely Planets lista?
Själv längtar jag till Island, och Hawaii förstås! Medan Lappland känns… kallt. Och Prag? Jag skulle hellre ta familjen till London eller Paris!