Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Charterbolagen satsar på tweenies

hangout_liten.jpg

Vuxna utklädda till mjukisdjur är förstås inget för en fjortonåring – om ens en tolvåring. Begreppet barnklubb lockar få barn som är på väg att bli ungdomar. Men från och med i sommar satsar två av de stora charterbolagen extra på just de lite äldre barnen.

Fritidsresor har lanserat något som kallas hangout, riktat mot 12–15-åringarna. Det ska finnas ett avgränsat område på Blue Village-hotellen, en frizon från föräldrar och syskon. Här finns gratis wifi och sällskapsspel. Två eller tre gånger per dag ordnas någon aktivitet, till exempel bio på stranden, lägereldshäng och strandpicknick. Inget behöver förbokas.

Ving öppnar något som kallas chill-out, lite likt en fritidsgård där man kan spela spel, läsa eller bara umgås. Satsningen gäller alla Sunwing-hotellen, med undantag för Thailand och Egypten.
– I den här åldern behöver man kanske mest hjälp med att hitta varandra, sen brukar det mesta gå av sig själv, därför har vi nu skapat en ny mötesplats för dem, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Även Nazar har ett liknande koncept, för dem mellan 12 och 16, som man har haft i liten skala. Från och med sommaren 2013 utökas det.