Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Flygbiljett till ofödd?

flyga_med_bebis.jpg

Boka flygbiljetten till bebisen redan innan den kommit ur ur magen? Japp, inte omöjligt! Illustration: Thinkstock.

Kan man boka flygbiljett till någon som inte finns ännu? Frågan ställdes av min kollega Fredrik Johansson som ska bli pappa i september. Familjen vill gärna resa när bebisen beräknas vara runt sex månader, i februari. För att få tag på riktigt billiga biljetter vill de boka flyget långt i förväg och de vill resa till Koh Lanta, Thailand.

Jag ringde till Ticket som har bra koll på reglerna för en mängd olika flygbolag. Det visade sig att reglerna faktiskt skiljer sig åt. Hos de stora charterbolagen och flera större flygbolag är det aldrig några problem att boka en biljett till ”infant”, spädbarn, och sedan komplettera med personuppgifter när barnet väl är fött. Men vissa flygbolag accepterar inte detta.

Eftersom Fredrik och hans sambo kommer att ha en bebis med sig vill de förstås flyga direkt till Krabi som är närmaste flygplats till Koh Lanta. Ännu är det lite för tidigt att hitta de riktigt billiga biljetterna dit med direktflyg.
Exempelvis charterbolagen har släppt charterpaketen till nästa vinter, men enstaka flygstolar kommer ut på marknaden först senare.

Om ett par månader finns däremot chans till fyndläge för Fredrik och hans sambo.