Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hej Dusty!

flygplansfeber.jpg

Foto: Thinkstock

Förbered dig på flygplansfeber hos de små. Om några dagar har nämligen Disneys nya film Flygplan premiär. Den ska bli en uppföljare till filmerna Bilar och Bilar 2, och blir den lika populär så kan ni räkna med ett massivt utbud av leksaker och prylar på flygplanstema.

Har jag räknat rätt har vi sex prylar hemma med Blixten Mc Queen. Han har – för er som inte har koll – huvudrollen i Bilar. Det är pussel, vattenflaska, pysselbok och tre leksaksbilar, varav en är i lego.

Det dröjer nog inte länge innan Dusty har nästlat sig in hos barnfamiljerna, han är nämligen hjälten i nya filmen.

Jag är faktiskt smått förbluffad över styrkan i PR-maskineriet kring Disneys barnfilmer. Har redan fått två pressmeddelanden från aktörer i resebranschen som handlar om filmen.

Disney kommer att samarbeta med olika flygbolag runt om världen i samband med lanseringen. I Norden är SAS samarbetspartner. Överenskommelsen innebär att SAS kommer att synas i olika marknadsföringskanaler som Disney Nordic använder för premiären av Flygplan på bio och DVD. Flygbolaget får även rätten att anordna egna marknadsföringsaktiviteter baserade på filmen.

Utöver SAS samarbetar Disney med British Airways i Storbritannien, Lufthansa i Tyskland och American Airlines i USA.

Dessutom meddelar Landvetter flygplats att man kommer att inreda ett särskilt rum för barn, med sex spelkonsoler med Flygplans-spel. Och en lekyta på Flygplan-tema.

Och det är bara början.