Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hellre Valle än Sean Banan

Har du träffat snögubben Valle? Kanske är du ett hängivet fan redan som dansat till ”Vi älskar snö” och ”Kom nu kör vi” (stamp stamp)?

I så fall har du nog träffat honom i Lindvallen. Men maskoten Valle ska från och med nu i vinter finnas på alla Skistars resmål i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal och Trysil. Förutom att barnen ska kunna krama honom i skidbacken och träffa honom i afterskin, så finns han som grafisk symbol och som docka. Skistar som driver skidanläggningarna satsar samtidigt på show, allsång, barnpassning, snölekland och annat.

Skistar testade först barnkonceptet med Valle i familevänliga Lindvallen. Eftersom det slog väl ut så utökar man nu till fler orter.

Det är något med människostora gosedjur som är kul. Bamseklubben. Lollo och Bernie. Det funkar helt enkelt. De där lurviga figurerna blir lite som rockstjärnor för barnen, som snällt står i kö för att få krama.

Flera månader efter att vi kom hem från en resa med Ving, där Lollo och Bernie fanns på hotellet, så nynnade barnen på deras signaturmelodi. Jag kan den utantill. Det bara blev så! Sjukt smart PR.

Den som har skapat Vallekonceptet är det Stockholmsbaserade företaget True Stories.

– Alla våra koncept bygger på storytelling. Det innebär att vi bygger upp en hel värld av berättelser som barnen kan leva sig in i, säger Fredrik Magnusson, vd på True Stories.

Är det svaret på frågan varför det funkar – att man appellerar till sagans värld. Spelar ingen roll. Det är kul, och barnen älskar det.

Och förresten: Hellre Valle än Sean Banan. Han är rätt kul han med, men han svär.