Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Långresa i Asien med barn

Langkawi_650.jpg

Langkawi – inte alls tokigt.

Vi fick en fråga hit till redaktionen från Johan som tillsammans med familjen ska resa i Asien i två månader. Han har en ettårig son och skriver såhär:

”Vi funderar nu på att åka till Langkawi och därefter direkt till Koh Lipe, sen vidare till Kuala Lumpur och sen flyga över till Filippinerna och Boracay och avsluta i Hong Kong. Nu är min fråga om ni har några andra ställen man skulle åkt till eller låter det här rimligt? Finns det några andra länder? Några ”barnvänliga” öar? Koh Lanta?

Man vill ju gärna se nya ställen 🙂 ”

Jag svarade Johan såhär:

”Vilka härliga resplaner!

Jag har rest en hel del med min son som nu är 3,5. Det man ska tänka på när man reser med små barn är att att planera sin resrutt väl, och korta transfertiderna så långt det går. (Att sitta fast i kö i storstadstrafik med en varm och trött ettåring i bilen är ingen höjdare.) Ha gärna lite extra luft i reseschemat, och stanna lite längre på varje plats.

Välj gärna hyfsad standard på boendet. Ibland kan det vara smidigt med lägenhetshotell, så kan man enkelt värma välling eller micra en barnportion även när restaurangen har stängt. Dessutom ska man ha koll på var det finns bra sjukhus, om den lilla mot förmodan skulle bli hastigt sjuk. Men allt detta är ju självklarheter.

Jag tror att den rutt ni planerat blir toppen. Klart ni kan skippa Ko Lanta om ni har varit där förr. Både Langkawi, Ko Lipe och Boracay är sköna och barnvänliga öar med hyfsat utbyggd service. Vi har ett reportage på webben om en familj som rest mellan Langkawi och Ko Lipe som kanske kan vara värt att läsa:
Långsemester på Langkawi

Jag tycker också att långresa på två månader låter förträffligt eftersom det kan vara en fördel att stanna lite längre på varje plats när man har småttingar med.

Lycka till!

Är det någon av er som har kompletterande tips till Johan om några barnvänliga öar i regionen?