Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Magsjukehotellet är nog snart renast i hela Alanya!

Magsjuka ungar på ett hotell i Turkiet. Vilken mardröm.

Totalt har 42 personer tvingats söka läkarvård efter att ha smittats av magsjukeepidemin på turistorten Alanya. Enligt Fritidsresor är 19 av dem svenskar, och de flesta har bott på ett fyrstjärnigt hotell Blue Village-hotell som heter Pascha Bay. Det är framför allt barn som insjuknat.

På hotellet utreds nu vad som orsakat utbrottet. Man har gjort ett 40-tal tester på mat, vatten och personal, och väntar fortfarande på många provsvar. Dessutom jobbar personalen med att desinficera hela anläggningen.

Nu är frågan om Fritidsresor gör rätt som inte låter oroliga småbarnsföräldrar som ska vistas just på Pascha Bay den närmaste veckan att fritt avboka sina resor. Fritidsresor meddelade nämligen nu på kvällen att normala av- och ombokningsregler gäller.

Frtidsresor skriver att inga fler barn blivit sjuka, att utbrottet verkar ha passerat sin topp, och att de första provsvaren visat sig vara okej, enligt ett pressmeddelande som ni kan läsa här:
http://www.fritidsresor.se/Blandade-Sidor/16771/1
61399/

Logiskt sett är antagligen risken att insjukna liten. Men modershjärtat känner något annat.

Faktum är ju att det fortfarande inte är klart vad som orsakat utbrottet. Och spontant tror jag att Fritidsresor hade vunnit en och annan stilpoäng om man tillåtit fri avbokning ett par dygn framöver.

Sedan återgår förstås ordningen till det normala. För det där hotellet kommer ju snart att vara renare än något annat i hela Alanya!