Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Matkassarna flyttar till fjällen

matkasse.jpg

Foto: Thinkstock

Jag är ett stort fan av konceptet med matkassar – alltså sådana som man får levererade hem till dörren, med ingredienser och färdiga recept. I min familj har vi hittills provat både Middagsfrid, Matkomfort och några olika varianter av Linas matkasse.

För oss har det underlättat vardagen rejält. Nu upptäckte jag just att det går att förbeställa denna typ av matkassar upp till flera av skidorterna i svenska fjällen.

ICA lanserar matkassar i samarbete med Skistar i Sälen, Åre och Vemdalen. Sedan tidigare finns företaget Fjällkassen som levererar till Funäsdalen, Vemdalen, Åre och Idre.

Att semestra i svenska fjällen är ofta vansinnigt dyrt. Så redan från början är en fjällsemester en rejäl ekonomisk satsning för många familjer. Och fjällkassarna är inte precis billiga – exempelvis Fjällkassens rätter kostar mellan 87 och 198 kronor per person.

Men har man råd så kan man verkligen underlätta för sig. Man slipper detaljplanera middagarna och slipper storhandlingen med hungriga barn i släptåg – direkt när man kommer fram.

Känner ni till flera företag som levererar matkassar i fjällen? Kanske har ni rentav testat något av dem? Kommentera här!