Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Partydjur och småbarnsföräldrar

Bebis_ibiza.jpg

Rebecka och dottern Magda på Ibiza. Foto: Privat

Mina vänner Stephan och Rebecka har rest till Ibiza så många gånger att de nog själva tappat räkningen. Dottern som nu blivit 1,5 år har följt med de senaste gångerna. Nu funderar de som bäst på hur de ska kunna fly den kommande svenska vintern och bosätta sig här…

Okej, vad är det då med Ibiza som är så fantastiskt? Ibiza förtjänar sitt rykte som partyö. Inget snack om den saken. Här samlas världskända DJ:er, och här finns några av Europas bästa klubbar.

Men charterbolagen har flera gånger försökt att sälja in ön även till barnfamiljerna – med varierande framgång, ska sägas. Ön har åkt in och åkt ur charterbolagens program under flera år. Nu senast är det Fritidsresor som meddelar att de ska börja med direktcharter hit nästa sommar.

Hur som helst: Frågar man mina vänner Stephan och Rebecka så är Ibiza en fantastisk plats även för den som reser med barn. Och vem kan bättre än de ge de bästa tipsen till barnvänliga Ibiza?

Såhär låter det:
1. Det bästa är att åka off-season (undvik juli och augusti) och hyra lägenhet eller hus (om man inte väljer charter), samt ha hyrbil. I juli och augusti är hotellen svindyra, även de med dålig standard.

2. Undvik orterna San Antonio och Playa den Bossa om du reser med barn, här samlas partyfolket.

3. För barnfamiljer rekommenderar vi Cala vadella om man vill sola och bada. Fantastisk lugn vik med långgrund sandstrand som också har några bra restauranger.

4. Missa inte heller Santa Gertrudis – en mysig by som har ett härligt torg med små restauranger. Här leker alltid barn och de är varmt välkomna på restaurangerna. En lekplats finns i närheten.

5. Även barn gillar att dansa! Klubben Amnesia anordnar barn-disco.

6. …Och för danssugna föräldrar rekommenderar vi att man anordnar barnvakt och prövar ibizas unika klubbliv:)

bebis_ibiza2.jpg

Stephan och Magda.