Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

SJ rullar ut nya familjevagnar

familjetaget3.jpg

Foto: SJ

Nu satsar SJ 150 miljoner kronor på att locka oss barnfamiljer att ta tåget. 20 nya familjevagnar lanseras vilket är den största satsningen på barnfamiljer på över 20 år.

Det är verkligen inget splitternytt koncept det här med särskilda tågvagnar för barnfamiljer. Tvärtom fanns sådana vagnar i många år på intercitytågen, med en särskild lekhörna med rutschkanor etc. Men nu är det några år dessa vagnar fasades ut.

Sträckan Östersund–Stockholm blir först ut med den nya familjevagnen, som består av en helt ny bistro, fyrstolsittning och en lekhytt där de yngsta barnen kan få prova att vara lokförare.

– Resan blir roligare för barnen som har möjlighet att leka under föräldrarnas uppsikt, säger SJs vd Crister Fritzson.

I bistron ska det finnas bra tillgång till mikrovågsugnar för att värma välling och barnmat. Dessutom kommer man att lägga till korv på menyn.

Det blir också extra utrymme för att placera ihopfällda barnvagnar. Det är en välkommen nyhet! När jag reste med inrikeståg senast hade jag ett sjå med att få plats med barnvagnen.

Dessutom gillar jag tanken att familjer ska kunna sitta mittemot varandra i så kallade fyrstolsäten. Mycket bra tänkt SJ!

lekvagnen.jpg

Leka tågförare är förstås jättekul.

lekvagn2.jpg

Såhär ska det särskilda lekutrymmet se ut.