Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Slippa släpa

israelwithbaby.jpg

Kul lekpark i Tel Aviv.

Att hyra bilbarnstol och resesulky på plats på resmålet istället för att släpa med sig – det låter som en utmärkt idé, tycker jag. Konceptet finns i Israel, och jag fick ett pressmeddelande om det häromdagen.

Danny Burac, grundaren av www.Israelwithbaby.com, reste till Thailand med sin familj och slogs av det faktum att det var så mycket grejer som skulle med. Babyskydd till bilen var tungt att bära runt. Resesulkyn skadades i bagagehanteringen på flyget. Spjälsängarna som hotellet erbjöd var inte något de ville använda.

De fick idén till en uthyrningsfirma, hemma i Israel. Där kan man boka alltifrån tvillingvagn till matstol. Bärryggsäck, badbalja, resesäng och bilbarnstolar. Allt levereras till den plats man önskar, och de har utkörning till både Jerusalem, Tel Aviv och Eliat samt närliggande områden.

Du kan också boka taxi via dem, särskilt utrustad med bilbarnstolar.

Jag har inte testat tjänsten och kan inte borga för kvalitet eller god service. Men idén som sådan är ju fenomenal och borde gå på export till fler länder.

Eller finns konceptet kanske redan på fler ställen? Kommentera gärna om du hört om det på annan plats! Eller rentav testat att hyra barnutrustning på plats någonstans.