Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sova på luft

1.-Inomhusresesäng-småbarn_01_SM-450x300.jpg

Resesängen som vi testat under sommaren. Inte lämplig för poolen.

Under sommaren har min treåring testat en sorts resesäng för barn över två år – hyfsat ny på den svenska marknaden. Det är egentligen en sorts luftmadrass, med extra höga kanter på sidorna, som ska göra att barnet inte trillar ur. Ovansidan är belagd med en sorts mjukt filtliknande tyg.

Sedan tidigare har vi en Brio-resesäng – en riktig trotjänare som har funkat ända sedan han var bebis. Den gillar jag skarpt, och den byter jag inte bort. Den har en liten lucka i ena änden (med dragkedja) vilket gör att barnet själv kan krypa ur sängen, därför kan barnet använda den länge. Däremot är den rätt tung.

Den nya uppblåsbara sängen funkar inte för bebisar, som behöver spjälsäng, utan är till för större barn. Fördelen med den är att den tar mindre plats och är lättare att hantera. Därför är den ett bra alternativ om man har lite begränsat packutrymme.

Och så var den kul att hoppa på också, tyckte treåringen. Men stoppa den i poolen – nej, där går gränsen!

Den uppblåsbara resesängen är av märket The Shrunks och rekommenderat pris är 899 kronor. Pump medföljer. Sängen finns att köpa på bland annat norroanywhere.se och barnresebutiken.se.