Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Stoppar sovande väderkvarnar

Shrunks-Bed_Rail_01-450x300.jpg

Har ni också barn som kryper runt samtidigt som de sover?

Min son har fram tills han fyllde tre ungefär snurrat runt som en väderkvarn i sängen, så att han plötsligt har haft huvudet upp och fötterna ned. När han var ett år var det som värst, då brukade han ofta köra huvudet rakt i väggen – trots att han sov.

Vad gör man då när spjälsängen är urvuxen, men barnet är nära att dråsa i golvet titt som tätt?

Hemma kan man ju skruva fast kantbrädor och hitta hyfsat permanenta lösningar med spjälsängssidor och annat. Men när man är på resande fot får man vara lite kreativ.

Ibland har vi ställt upp stolsryggar som skydd vid sängens kant på hotellrummet. Det funkar rätt bra, om man vadderar lite med ett mjukt täcke. Vi har också möblerat om hotellrummet och stället sängen in mot väggen. Det brukar funka jättebra.

Men nu vill jag faktiskt också tipsa om en kanadensisk pryl som har testat, som just har fått en återförsäljare i Sverige. Det är ett uppblåsbart kantskydd som ser ut som en lång korv. Principen är enkel, man blåser upp den och stoppar den innanför lakanet vid sängkanten och drar åt rejält. Då tål sängkudden några knuffar utan att ramla ned, och uppfyller sitt syfte.

Jag packade med en sådan, av märket The Shrunks, nu på resan till Turkiet. Den tar inte mycket plats i packningen, ungefär lika mycket som en stor necessär, och den är faktiskt rätt smart.

Den ska bara användas av barn som är stora nog att själva kunna ta sig i och ur sängen i vaket tillstånd. Har man en riktigt vild väderkvarn i sängen så kan han eller hon säkert ta sig över även i sömnen – men det måste nog vara någon utöver det vanliga i så fall. För oss funkade den bra.

Relativt nystartade webbutiken Norrö Anywhere är än så länge ensam återförsäljare i Sverige. Den kostar 299 kronor, och går att beställa på nätet.
http://norroanywhere.se/theshrunks/

Hur gör ni för att få de små att inte ramla ur på natten? Några andra smarta tips?

sangkantskydd.jpg