Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Barnklubb – nu hos typ alla

charterpool.jpg

Foto: Thinkstock

Sist ut? Nu meddelar charterarrangören Apollo att man startar barnklubb i egen regi. För att hålla isär alla lurviga jättestora gosedjur så har alltså Fritidsresor valt Bamse som maskot, och Ving har Lollo och Bernie.
Apollos maskotar ska heta Polly och Mino.

Aktiviteterna i Apollos barnklubb är öppna för barn mellan 4 och 11 år, och den kostar 495 kronor per vecka. Man anmäler barnet redan när man bokar resan.

På den punkten har arrangörerna valt lite olika upplägg. Hos Ving betalar man för varje separat aktivitet (ofta 2 timmar på förmiddagen) och man kan boka bara någon timme innan den börjar. Fritidsresor däremot vill att man bokar barnklubben redan innan man reser och betalar för hela veckan. Där är det vanligtvis aktiviteter fem dagar i rad, ett par timmar varje gång.

Sajten Barnsemester har gjort en bra jämförelse mellan de olika arrangörernas upplägg.

Till saken hör att många charterhotell har egna barnaktiviteter. Så i Apollos utbud har det även tidigare funnits hotell med barnklubbar – med de är vanligtvis på tyska eller engelska. Det som är nytt är alltså att Apollo startar barnklubb i egen regi, med skandinavisktalande personal.

Apollos barnklubb lanseras på två populära familjehotell – Mythos Bech på Rhodos och Kava Side i Turkiet. Jag antar att det blir fler nästa sommar om satsningen slår väl ut.