Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mata egot med likes

family_selfie.jpg

Och så tittar alla hitåt och leeeer… åååå vad myyyysigt vi har det!

Min mobil är full. Full av bilder från soliga semesterdagar och roliga vardagshändelser. Här finns så många bilder att det inte får plats att ta en enda bild till. Jag har försökt. Flera gånger dumt nog.

Nu har det varit såhär i nästan två månader – bara för att jag varit för lat för att tömma mobilens minne. Och det är på ett sätt ganska befriande. För det är ingen idé att ta upp mobilen och fota ungarna när de gör något kul, jag KAN helt enkelt inte. Mitt instagrammande ligger helt på paus. Så skönt!

Ett hett debattämne just nu är om vi försakar våra barn när vi stirrar ned på våra skärmar. Mobilen är ett privat territorium, för vissa en verklighetsflykt. Den erbjuder lättillgängligt ett par minuters egen tid.

Och den matar egot med likes. Egot, som ska fotas. Ständigt och jämt. Särskilt när vi är på resande fot.

Jag hittade en kul lista över de städer, där det tas flest selfies i världen. I topp i narcissistligan är kanske överraskande nog Makati City, Filippinerna. Manhattan, New York kommer på andra plats. Manchester och Tel Aviv finns också med på topp-tio. Stockholm kommer på plats 56, EFTER Malmö som ligger på plats 47.

Listan kommer från Time som har byggt en databas med 400 000 instagramfoton som är taggade ”selfie” och är märkta med geografiska koordinater. Hänsyn är taget till folkmängd, man har alltså räknat ut antalet selfies per 100 000 invånare.

Kolla hela listan här:
http://time.com/selfies-cities-world-rankings/

Och har du en åsikt om instagrammande föräldrar så dela med dig vetja.