Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mikrochip på barnen

framtidensresande.jpg

Foto: Thinkstock

Ska du sätta mikrochip på barnen så att du håller reda på dem på resan? Så blir det om tio år, enligt en ny rapport om framtidens resande från flygsökmotorn Skyscanner.

Mycket i rapporten låter som science fiction – alltifrån digitala resekompisar som fixar hela bokningen till att man ska kunna känna sanden mellan tårna och resa virtuellt redan innan man bokar. Men rapportförfattaren påpekar att all den teknik som nämns redan idag redan finns i någon form. Ofta som prototyper eller under test.

Redan nu använder en del föräldrar tjänster som innebär att de genom barnens mobiltelefoner kan se var de befinner sig. I rapporten hävdas att det i framtiden kan bli aktuellt att placera mikrochip i barnens klädesplagg – till och med under huden på dem. Om barnen dessutom har på sig ett par glasögon kan man montera en pytteliten kamera i dessa, så att man som förälder dessutom kan se just det som barnen ser.

Nu är frågan: ni ha full koll på era avkommor? Kanske kolla exakt vad 18-åringen är med om på Asienluffen. Följa varenda steg som 15-åringen tar på språkresan, första gången borta så länge från sina föräldrar.

Och tekniken följer ju inte bara med på resan utan används hemma också. Det är bara att slå på kameran när du sitter på jobbet, och kolla om ungen läser läxorna som han eller hon lovat.

Visst är det ett sjå att hålla reda på en 2-åring och en 4-åring på exempelvis en flygplats. Men att mikrochippa dem utifall att de skulle komma bort låter ju helt… vansinnigt.

Är det inte så man gör med katter och hundar?

Föreställ er samtalet mellan två föräldrar som stöter ihop efter förskolelämningen på morgonen:
– Har du låtit mikrochippa dina än eller?
– Nej, vi har inte hunnit än. Det har varit fullt upp med grejer på jobbet. Men vi har en tid på tisdag. Det blir bra. Då hinner vi innan vi åker till Mallis.

Här kan du läsa rapporten