Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Segla med barn i Grekland

Anton_seglar.jpg

Anton hade just fyllt två. Foto: Privat

Jag har just finslipat det sista på mitt reportage om att segla med barn i Grekland. Det ska gå i nummer 4 av Vagabond, som kommer ut i butik i slutet av april. Det får ni förstås inte missa.

Nu sitter jag och kikar på bilderna och drömmer mig tillbaka till Saroniska övärlden. Här finns lugna vatten och det är nära mellan hamnarna vilket gör seglingen barnvänlig.

Vi fann vikar där vattnet var grönt och klart som munsköljmedel, cikadorna spelade och småfiskar samlades runt båten. Dessutom lade vi till vid vackra öar, med härligt hamnliv, exempelvis Hydra och Poros.

julia_seglar.jpg

Foto: Privat

Hur var det då att ha barn ombord? I ärlighetens namn tyckte jag att det var en ganska dålig idé i den stund då vi skulle gå ombord på planet på Arlanda. Jag var gravid i sjätte månaden, och hade Anton med mig som då precis fyllt två. Maken bröt foten ett par dagar innan avresan och låg på sjukhus när planet gick.

Med detta sagt blev ändå seglingsveckan lyckad. Jag värmde välling på gasspisen mitt i natten och väckte hela båten. Bytte blöja i 45 graders lutning och hård blåst. Njöt av en vansinnigt vacker soluppgång vid Ermionis hamn, och plaskade vid strandkanten vid Poros.

Resten får ni läsa i reportaget!

poros.jpg

Poros stad. Foto: Privat

Mina segla med barn-tips:
1) Planera seglingen utifrån barnen. Inte för långa sträckor, inte för tuff segling, möjlighet att gå iland ibland. Saroniska eller Joniska öarna är bra val.
2) Om man har små barn kan det vara idé att sätta upp mantågsnät, ett skydd om barnen leker på däck. Meddela rederiet i förväg!
3) Barn gillar barn. Det blir lättare om de har en lekkamrat ombord.
4) Packa pyssel och tidsfördriv. Såklart.
5) Skydda barnens känsliga hud från solen med hatt, kräm, kläder och solglasögon, och drick ordentligt med vatten.

Travel Blog Awards 2014!
Nu kan du boka flyg samtidigt med hotell eller kanske hyrbil och få din resa till ett riktigt bra paketpris!