Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Springa maraton

packning.jpg

Foto: Thinkstock

Läste ett roligt blogginlägg på Huffington Post om hur det går till att förbereda en semesterresa för en barnfamilj.

För det är en annan femma att packa till sig själv jämfört med att packa till flera. Det vet alla som har gjort det. Lite som att springa maraton jämfört med Vårruset.

Bara en sådan sak som att komma ihåg att kolla förrådet av näsdroppar, våtservetter, kex och russin, välling och blöjor. Kompletteringshandla tre gånger. Inte glömma att packa allt som används in i det sista – vällingflaskor, haklappar, favoritgosedjuret och bästa godnattsageboken.

Och så minnas allt det där som alla måste göra som ska vara på resande fot en tid: avbeställa tidningen, fixa blomvakt, tömma sopor och kylskåp. Ibland blir det lite väl mycket att tänka på. Särskilt när flyget går sådär tidigt på morgonen som det nästan alltid gör. Så att man måste ställa klockan på sisådär 04.00 för att hinna till flygplatsen i tid. Och så bär man ut alla väskor och stoppar dem i bilen redan kvällen före, för det är ju praktiskt.

Och sen glömmer man bakluckan på bildörren vidöppen. Liksom ”hallå alla tjuvar, kom och ta vår packning!”

Och så glömmer man nyckeln i dörren när man reser.

Och pastasalladen som man skulle äta på flyget står kvar i kylskåpet.

Eller så missar man att bära ut soporna. Så att det luktar rutten sallad och gammal lax i hela huset och soppåsen droppar av äckel.

Ja, allt detta har hänt. Tur att vi har världens bästa grannar och släktingar som kommer som räddande änglar. Städar upp efter våra misstag. Låser dörrar, bär ut sopor, hör av sig när bilen stått med baluckan vidöppen på uppfarten i två timmar.

Well well. Läs det roliga blogginlägget på Huffington Post om hur det går till två veckor innan och ända fram till den efterlängtade semestern börjar. Det är förstås inte i alla familjer som pappan packar sin väska två minuter innan avfärd, medan mamman ordnar resten. Något ojämn arbetsfördelning kan tyckas.

Eller vad säger ni?