Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tips till familjen som vill Asienluffa

fam_thunberg2.jpg

Resvana familjen Thunberg – Ida och Patrik med barnen Milo och Jack vid vulkanen, vid Lake Batur på Bali.

Läste ni mitt blogginlägg om familjen Thunberg, som varit i Thailand fem gånger på fem år? Just nu är de ute på långluff i Sydostasien och borta i drygt sex månader. Läs intervjun med Ida Thunberg här.

Här kommer familjen Thunbergs bästa tips för långresa med barn:

• Planeringen. Hur viktigt som helst. Köp guideböcker, läs resereportage, kolla kartor och googla på hotell. Det kan låta charmigt att bara resa runt och ta dagen som den kommer och förflytta sig på måfå, men det är inget jag rekommenderar på en långluff med barn.

•…sen kan man förstås avvika från sin planering om det dyker upp sånt man verkligen vill se eller göra längs vägen, men att ha en bra bas och vara påläst om alltifrån klimat till städers och platsers karaktär tycker jag är ovärderligt.

• Ta inte med för mycket saker och kläder! Lämna in på tvätt och köp istället nytt emellanåt, det är roligare. Leksaker kommer också locka längs vägen, så det kan vara smartare att fylla på då.

• Barn måste inte bara göra ”barnaktiviteter”. Tempel, naturupplevelser och storstäder kan bli jättespännande även för barn. Mycket handlar om att göra utflykterna till äventyr, även om de inte går till nöjesfält eller lekparker.

• Föräldrarnas inställning! Kanske det viktigaste av allt. Är det jättejobbigt att långflyga eller att åka nattåg i en liten kupé? Eller är det ett häftigt äventyr? Vi föräldrar lägger ribban genom vårt sätt att vara och berätta om vad som väntar.