Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vart åker vi?

pinned-map.jpg

Foto: Thinkstock

Vi fick ett brev från Karin, som löd såhär:

Hej Vagabond!
Vi funderar på att åka till ett eller flera varma länder från mitten av januari till mitten av mars 2015. Vi kommer att ha två barn med oss – ett på 4 år och ett på 8 månader. Vid förra föräldraledigheten reste vi i Thailand, Malaysia och Vietnam. Det var kanon! Nu vill vi gärna se något annat. Har ni tips på ett eller flera länder som uppfyller dessa kriterier: varmt, säkert, barnvänligt, hyfsad prisnivå (vi vill klara oss på föräldrapengen), fina stränder, lätt att resa i och inte massa läskiga sjukdomar? Hoppas ni kan hjälpa!

Karin

Och såhär låter mitt svar:

Hej Karin! Vilken rolig plan! Du sätter verkligen fingret på just det som många barnfamiljer efterfrågar på resande fot. Det ska varmt, säkert, barnvänligt, enkelt, med fina stränder och hyfsad prisnivå. Dessutom vill man inte behöva ge de små alltför många vaccinationer, och undvika exempelvis malariadrabbade områden.

Sist men inte minst vill många lämna Sverige när det är som kallast och mörkast – under vintern. Och då måste man ju börja med att utesluta hela Medelhavsområdet – åtminstone om man vill bada i havet.

Hade ni inte redan varit i Malaysia, Thailand och Vietnam hade jag absolut sagt det! Men vad tror ni om Brasilien eller Argentina? Hit vet jag en hel del föräldralediga familjer som styrt kosan!

Tyvärr är ju Nya Zeeland och Australien dyra resmål, USA likaså. Men om ni vill satsa på något av dessa länder ändå, finns det ju mycket man kan göra för att få ned priset. Exempelvis byta bostad, eller hyra ut er bostad hemma och försöka få tag på motsvarande billigt boende där. Stanna på en plats snarare än att hasta runt kan också få ned priset, och brukar passa barnen.

Eller så kör ni Sydostasien igen, bara för att det är ett säkert kort. Lycka till, och återkom gärna med er slutliga resplan!

Har du något annat klockrent tips till Karin? Kommentera!