Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Min favorit: Londons stiligaste ginbar

Hej hej!

Nyss hemkommen från soliga Italien där jag och några andra gamla och nya Vagabondmedarbetare hälsade på en av tidningens formgivare Sara Bregoli. (Artikel kommer i nästa nummer av Vagabond och bilder kan ni se på min Instagram.)

Videon är från Saras hustak. De har följt drömmen, köpt ett hus i Ligurien som de nu renoverar och flyttat från Sverige.

Nytt här hemma är att Vagabond nummer fem precis kom ut i butik! Där kan ni läsa om Kreta och tio andra okända grekiska pärlor. 

Utställningen ”Resenärerna” på Sjöhistoriska

Av Posted on Inga taggar 0

I lördags blev det lite turistande i huvudstaden och med det ett besök på Sjöhistoriska för att kolla in deras senaste utställning Resenärerna, om Swenska Ost-Indiska Compagniet. Eftersom Sjöhistoriska ligger så nära Etnografiska blev det även ett besök där.

Utställningen på Sjöhistoriska var rätt fattig och bestod i runda slängar mest av plakat med citat på. Men en sak som jag tar med mig är hur mycket enklare det har blivit att resa. Att stilla sin nyfikenhet inför andra kulturer och platser behöver inte längre innebära en sjöresa på 160-något dagar med en diet på korngryn,

Poddande och möte med Instagramkändisen Lovis

För ungefär en vecka sen var jag på besök hos resepoddens Tur & Returs studio på Söder för att snacka Costa Rica och vegetarianism på resan. Och idag är podden ute! Tjoho!

Jag har inte vågat lyssna på den än för är nervös över att höra min egna röst, men om jag minns rätt sa jag inte allt för knäppa grejer. I studion mötte jag Urban Lindstedt och Karin Wallén, som annars brukar göra podden med Sara Arnald. Men framförallt fick jag även chansen att säga hej till @Lovistravels – en lurvig primadonna som är mer världsvan än genomsnittssvensken.

Att lära sig att tänka som en brottsling

Några av deltagarna på kursen samt kursledare Johan Robertsson Lind.

Förra helgen var det premiär för Vagabonds resesäkerhetskurs som anordnades i samarbete med säkerhetskonsultföretaget Metis Services. 9 glada deltagare samlades därför tidigt på morgonen i Vagabonds lokaler i Solna för en heldag med allt från första hjälpen till riskminimerande.

Med oss på plats var Fredrik Janse, sjukvårdare i militären med erfarenhet i fältsäkerhet och en av Metis grundare, Johan Robertsson Lind, som har sin bakgrund i bland annat polisväsendet och Försvarsmakten. Tanken att hålla en kurs för unga resenärer växte fram efter att Johans dotter Hedda ville ge sig ut på en rundresa i Sydostasien.

5 prylar på min önskelista just nu

Av Posted on Inga taggar 0

I somras köpte jag min första gopro och fastnade direkt. Särskilt eftersom jag älskar allt som har med vattnet att göra. Eftersom jag jobbar med det jag gör så översvämmas jag ständigt av nya häftiga kameratillbehör och reserelaterade prylar och ibland måste jag verkligen anstränga mig för att inte gå bananas och klicka hem alltihopa. Just nu är jag väldigt sugen på dessa grejer…

AER – kameratillbehör till GoPro

Så det här är än så länge bara ett kickstarterprojekt, men jag håller tummarna att tillbehöret kommer ut på marknaden snart. Med hjälp av den här mojängen kan du alltså kasta upp din GoPro i luften,

Min pinsamma skönhets-miss på flyget

Så häromveckan var jag på väg mot Malta. Tankspridd och dålig på att planera som jag är hade jag inte alls hunnit packa inför resan utan fick gå upp en timme innan taxin skulle komma för att slänga ner lite grejer i resväskan.

Resultatet av stresspacka blev en rätt pinsam, och kletig historia. Ungefär halvvägs in på flighten när jag skulle dra fram lite färdlektyr från ryggsäcken upptäckte jag att en illaluktande stank pyrde ut från väskan.

Efter att rotat runt lite hittade jag boven. I ett sidofack i ryggan – en läckande illröd nagellacksflaska.

Ny vegodeli öppnar i New York – ett måste för vegetarianer

Foto: Monk’s Meat.

Veganskt bacon, vegoburgare, seitan-stek, köttfria köttbullar och plantbaserade korvar. En ny butik helt tillägnat vegoprotein kommer att öppna i New York i stadsdelen Bedford–Stuyvesant våren 2017.

Alla vegisar är olika. Vissa längtar efter och blir superlyckliga av allt som stavas kött-substitut. Andra klarar sig hur bra som helst på att käka växter som faktiskt ser ut och smakar som just växter.

Men när Monk’s Meat, butcher shop and delicatessen slår upp portarna får alla som cravar efter en riktig saftig vegoburgare ett självklart val att gå till.

Hej då till det gamla året – Vagabonds julbord

I torsdags gick Vagabond på julbord för att fira ännu ett år av en fantastisk tidning. Det har hänt rätt många goa grejer. Bland annat gjorde vi en supersnygg redesign av tidningen, vår läsarkrets ökade  och vi fick 20 000 likes på Facebook! För att nämna några saker.

Festligheterna började på redaktionen och fortsatte sedan till restaurangen Nook på söder. Deras friterade grönkål (tror jag att det var) var helt ljuvliga. Övrig vegetarisk mat får de också tummen upp för.

Det pratades om popcorn, Pokemons, utmaningar i mediebranschen, rövarhistorier från förr och som alltid – resor,

Bilder från Japan som aldrig lades upp – del 2

Av Posted on Inga taggar 0

Här kommer lite fler bilder från Japan! Efter den första dagen som spenderades i Arita och Ureshino begav vi oss ¨åill Nagasaki. Sedan till Sasebo, Yanagwa och Fukuoka. Här följer några höjdpunkter och måsten på Kyushu.

Det röda kinesiska zentemplet kinesiska Sofuku-ji

Som låg rätt avsides på en höjd vilket innebär en fin utsikt över staden.

Ett besök vid atommuseet – nästan ett måste

img_0492

Där det exakta klockslaget för bomben är för evigt inpräntad i en av klockorna som nu visas upp på museet.

Ett besök på den världsarvsklassade ön Hashima Island

Som du kan läsa mer om här.