Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

3 favoriter från min senaste Londonresa – och 2 ställen man kan skippa

Trots att jag ett år tidigare bedyrat att jag inte skulle resa till London under 2016 – eftersom citat: ”det finns så många andra europeiska storstäder som är värda att besöka” blir det ju inte alltid som man tror.

Och i mitten av september drog jag till London för att möta upp en polare som skulle mellanlanda där i några dagar.

Det var fashionweek och Londons grådaskiga gator var fyllda av smala, rökande modeller som drunknade i stora fluffiga fejkpälsar, hade rosa hår och John Lennon-glasögon. Kanske lite som vanligt alltså? Målet med resan var att svulla i riktigt god vegetarisk mat och att vara kulturella med musikal- och museibesök.

Här kommer några höjdpunkter från helgen.

1. The Balthazar – franskt brasseri med lyxig feeling

timthumb-php

Foto: The Balthazar.

Var: 4-6 Russell St
Vad: The Balthazar öppnade i Londons Covent Garden 2013 och har en förlaga i New York. En klassisk fransos med klinkersgolv och servitörer i vita skjortor som frågar om du vill ha nymalen peppar på maten. (Läs: en restaurang i den högre prisklassen.) Välbesökt av kändisar och med bra vinlista. Eftersom restaurangen ligger nära Londons teaterdistrikt passar den utmärkt att svänga in på efter ett musikalbesök. På menyn finns tyvärr främst kött- och fiskrätter men om man gillar chévre chaud behöver man inte sitta hungrig bara för att man är vego.

2. Boiler House Food Hall

14458883_10100720877188310_312283263_n-1

Var: The Old Truman Brewery, Brick Lane
Vad: En matmarknad som ligger i ett gammalt bryggeri och som har öppet varje söndag. Här hittar man mat från hela världen: Koreanskt, kinesiskt, italienskt, indiskt, polskt, etiopiskt och så vidare. Låga priser och en bra kombination med Brick Lanes loppmarknad. Helt klart en favorit!

3. Experimental Cocktail Club

img_10872

Var: 13a Gerrard St
Vad: Speak-easy i Chinatown. Jag älskar speak-easies och efter att vi hade tagit oss en traditionsenlig old fashioned på nattklubben ”The W” ramlade vi in för några cocktails på Experimental. Liksom de flesta speakeasies (efter förbudstidens svartklubbar) är Experimental helt anonym. Det finns inga skyltar eller blinkande loggor som visar var klubben finns, bara en grå metalldörr och en bredaxlad dörrvakt som ugglar utanför entrén. Rätt litet men mysigt. Ett säkert kort är att beställa in drinken old cuban.

Så till två ställen som gjorde mig besviken…

1. Sagar

Min svettiga dosa på Sagar.

Min svettiga dosa på Sagar.

Var: Finns på tre ställen i London.
Vad: Indisk vegetarisk restaurang. Jag hade längtat så länge efter en riktigt god masala dosa (indisk rispannkaka med potatisfyllning) och innan vi åkte letade jag upp ett ställe som hade fått goda lovord på diverse forum. Tyvärr blev det pannkaka av hela upplevelsen. Fyllningen påminde om en vattnig, grötig gegga utan smak och tillbehören dröp av fett, ni vet, på ett sådant där dåligt sätt. Vi kan ha haft otur men nästa gång blir det till att leta upp någon annan restaurang.

2. Ms. Cupcake

En salt karamellmuffins på det veganska bagerier. Tyvärr sprack skeden när jag försökte gräva mig igenom glasyren.

En salt karamellmuffins på det veganska bageriet. Tyvärr sprack skeden när jag försökte gräva mig igenom glasyren.

Var: Brixton
Vad: Veganskt bageri. Det luktade illa i lokalerna, personalen var otrevlig och muffinsen smakade kartong. En tumme ner helt enkelt.