Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ny vegodeli öppnar i New York – ett måste för vegetarianer

Foto: Monk’s Meat.

Veganskt bacon, vegoburgare, seitan-stek, köttfria köttbullar och plantbaserade korvar. En ny butik helt tillägnat vegoprotein kommer att öppna i New York i stadsdelen Bedford–Stuyvesant våren 2017.

Alla vegisar är olika. Vissa längtar efter och blir superlyckliga av allt som stavas kött-substitut. Andra klarar sig hur bra som helst på att käka växter som faktiskt ser ut och smakar som just växter.

Men när Monk’s Meat, butcher shop and delicatessen slår upp portarna får alla som cravar efter en riktig saftig vegoburgare ett självklart val att gå till.

Ägarna till den nya delin började sälja fejkkött till New-Yorkare redan 2013, men då från ett gatustånd på den populära matmarknaden Smorgasburg i Brooklyn.

Smorgasburg har dock bara öppet mellan april och november men i dagsläget kan man även hitta Monk’s Meat varje söndag på så kallade ”vegan shop-up:s” eller helveganska pop-up-matmarknader (ett annat måste för veganer i New York) som anordnas varannan söndag i antingen Brooklyn eller på Manhattan.

När Monk’s Meat öppnar blir det den första veganska ”slakteri/delikatessen” i New York. På menyn kommer det finnas allt från mackor till burgare och veganska ostar, korvar och pastrami.

Exakt när delin öppnar är inte avslöjat, enligt lokaltidningen DNAinfo, men butiken kommer att ligga på 477 Gates Avenue.

Jag kommer lätt att se till att planera in ett besök hit nästa gång jag reser till NY i alla fall. Och till efterrätt får det bli en regndroppskaka – en annan hypad mattrend som kommit till New York från Japan.

För fler uppdateringar kan du följa Monk’s Meat på Instagram.