Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ett toppen äventyr mitt i Berlin

Har ni sett Sagan om Ringen trilogin? Har ni sett hur alverna bor i Lothlórien? Högt uppe bland trädkronorna. Spiraltrappor löper utmed stammarna, avsatser vilar tryggt på de kraftiga grenarna och allt är ett med naturen. Det ser fantastiskt ut i filmen och jag har länge önskat att det fanns en sådan plats på riktigt. Jag har kommit närmare den drömmen.

Välkommen till Waldhochseilgarten Jungfernheide. Det här är en höghöjdsbana i Charlottenburg.

Waldhochseilgarten överblick-1.jpg

Det är klättring på flera meters höjd med hinderbanor, linbanor och repstegar som gäller här. Man säkrar sig själv med ett smart system av två olika karbinhakar och allt är supersäkert. Därför vågar man åka mellan träden i linbanor, hänga i rep högt ovanför marken, svinga sig mellan hinderbanor i trädburar och balansera på plankor, linor och krypa genom tunnor. Banorna är olika höga och svåra, men jag kan stolt säga att jag efter mycket svett, skratt och en och annan svordom klarade den svarta banan (näst svåraste).

Waldhochseilgarten the gang-1.jpg

Jag, Kira och Flo. Superdupersäkrade med karbinhakarna i högsta hugg.

Här är det inte åldern som bestämmer vem som får klättra utan längden. Min vän Flo berättade att det yngsta barnet han haft som besökare var 4-5 år. Det är inte svårt att lära sig att säkra selen, det gäller bara att lyssna på instruktören och följa reglerna – ”learning by doing” helt enkelt. Därför är detta en perfekt aktivitet för hela familjen.

Waldhochseilgarten familjen-1.jpg

Alea, Sasha, Melanie och Philipp. Alla kan uppskatta höghöjdsbanornas äventyr.

Födelsedagsbarnet Sasha klättrade gratis. Dagen till ära fyllde hon 11 år och firade det tillsammans med Alea, 11 år, Melanie, 13 år, och pappa Philipp, 49 år.
– Den röda banan är roligast. Det är banan som har den långa linbanan i slutet och det är kul, berättar Sasha.
– Ja, den är svår och jobbig på väg upp, men väldigt rolig och mycket lättare ner, förklarar Philipp.
De har varit och klättrat i parken flera gånger tidigare och alla ser ut att ha roligt. En bana till och sen ska de bege sig hemåt.

Waldhochseilgarten nät-1.jpg
Waldhochseilgarten näten-1.jpg
Waldhochseilgarten bro-1.jpg
Waldhochseilgarten klättrare-1.jpg