Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Guten Morgen Berlin

Det är någonting med Berlin på morgonen. När jag halvt sovande trillar ur nattbussen från Köpenhamn möts jag av en speciell doft som inte finns någon annanstans i Europa. Det luktar storstad och djungel på samma gång. Asfalt möter löv – storstadsdjungeln är med ens ett faktum.

Berlin är staden där klottret och träden bildar en organisk symbios och där det gamla och nya möts utan att det ena överskuggar det andra. På så vis kan alla hitta sin del av vad Berlin har att erbjuda.

IMG_1132.JPG

Berlin är en lekplats för både stora som små

Denna sommar har jag slagit ner bopålarna i Berlin, närmare bestämt Rosenthaler Platz. Om du är på väg att boka din allra första Berlinbiljett eller bara vill få lite nya tips, Ich bin für Sie da. Jag tänkte sjösätta denna min första Vagabond-blogg med några tips om vad man kan tänka på gällande boendet och första dagen här i Berlin.

Hyra lägenhet för kortare eller längre tid: Jag och min kille fick tag i vår lägenhet via Airbnb. Det var första gången som värden hyrde ut sin lägenhet via hemsidan och hon var riktigt schysst med att inte ta någon ockerhyra. Har ni tankar på att hyra en lägenhet så ta god tid på er och kolla runt. Stirra er inte blinda på populära områden som Kreuzberg där folk kan ta enorma överpriser för en lägenhet lika stort och fräscht som ett utedass.

IMG_1156.JPG

Marijan sitter på vår balkong och upptäcker Berlin sida för sida

Hostel: Jag vill rekommendera två hostel som verkligen sätter stämningen för Berlinresan och som båda ligger i områden med mycket att erbjuda.

Sunflower Hostel
Helsingforser Str. 17 
10243 Berlin

Jetpak Alternative Hostel
Görlitzerstrasse 38

Couchsurfing: Blev det ingen skatteåterbäring i år eller vill du lära känna lokalbefolkningen? Då kan det vara en bra idé att bli medlem på couchsurfing.org. Där kan man så att säga, surfa/sova på andras soffor – gratis! Alla medlemmar bedömer sina värdar och gäster. Det finns statistik på allt från hur fort någon svarar på meddelanden till hur många som går i god för en. Det är alltså en redig sajt med mycket alternativ – det finns nämligen runt 40 000 personer i Berlin som lånar ut sin soffa via couchsurfing.

Det första du borde göra när du kommer till Berlin är att fixa en tunnelbanekarta. När jag reste till Berlin de första gångerna kände jag nästan bara till staden efter stationerna. Det är inte konstigt, för tunnelbanan går praktiskt taget överallt.

IMG_1166.JPG

Så här kan det se ut i tunnelbanekartan efter en kortare resa till Berlin

Sist men inte minst. Gör det bara – kom till Berlin. Surfa in på internet och se efter när nästa av Snälltågets natt-tåg avgår. Det finns nämligen inget bättre sätt att börja sin Berlinresa än med just tuff tuff-tåget ner till storstadsdjungeln.