Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Jakten på Berlins sky-line

Det finns en utmaning med Berlin. Staden är väldigt platt och husen ligger täta som murar. Blicken får aldrig riktigt sträcka ut sig och vila vid en avlägsen horisont. Jag ville hitta utsikten, stadsiluetten/sky-linen.

Jakten på utsikten – i Neukölln
U7 till Rathaus Neukölln. In i ett helt vanligt, tråkigt köpcentrum. Hissen upp till femte våningen. Pling! Framme. Ett garage. Humm.. Vi går ut och ser uppenbart vilse ut. Ett par killar pekar mot uppfarten till garagetaket. Det ljusnar och det är som på lotto, plötsligt händer det. Där ligger hon utsträckt – Berlin, hennes vidder och horisont.

IMG_1505.JPG

Jag och min vän Kira får äntligen vila ut på terrassen efter en dag av mycket promenerande.

Neukölln, det nya hippa området i Berlin. Det är här det händer så att säga. Klunkerkranich är takbaren jag så länge letat efter. Belägen uppe på Neukölln Arcaden, med en urban stadssiluett som utsikt.

Terrassen är stor och barens utbud prisvärt. Många av Berlins takbarer kan vara överdådigt dyra, men här kan man lätt hålla i plånboken utan att känna att utsikten kostar skjortan. Vi betalade en symbolisk entrésumma och enligt personalen var 50 cent helt ok.

Klunkerkranich är en av sommarens bästa barer om vädret är bra. Ett sådan här ställe skulle så lätt kunna bli pretentiöst och dyrt, men istället finns här en speciell attityd och känsla av att alla är välkomna – ”the more the merrier”.

IMG_1521.JPG
IMG_1518.JPG

I hörnet på den stora terrassen kan man röka vattenpipa. Baren är bokstavligt talat inplastad, vilket gör att väggarna lyser upp på kvällen i och med discokulan och de färgglada lamporna ovanför baren.

På den mindre terrassen bakom baren har de en scen för konserter, men nu handlar det om big-screen och fotbolls-VM. Kanske blir det här vi ser matchen mellan Tyskland och Frankrike på fredag? Hela Berlin kommer att koka.