Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Open Air klubben Watergate

Sommaren sägs vara kort. Det är tiden då vi ska ”ta vara på solen och värmen”. Det är så inåt bängen enkelt att vara utomhus och ha kul i Berlin. Varför? Open Air evenemang i överflöd.

Jag och Marijan köpte biljetter till Watergate Open Air. Namnet klingar kanske bekant. Watergate är en av Berlins mest kända klubbar och på sommaren arrangerar klubben Open Air spelningar vid Rummelsburg.

Söndagen den 17.e augusti är sista chansen att dansa loss på deras electro scen Fly Watergate och här är klubbens line up:

fly watergate.jpg

Biljetter kan köpas online. Pris ca 20 € beroende på bokningsavgift.

Det är bara till att kicka av sig skorna och skaka loss. Sanden under fötterna masserar och musiken pumpar. Under träden framför den mindre scenen ligger några i solstolar och steker, en tjej kommer gående över sanden i höga klackar och gör det galant. Jag vet inte hur hon klarade av den bedriften.

Matos från skogsdungen sveper förbi, en drink svalkar. Folk tar det lugnt, eller så dansar de hela tiden. Alla har sitt sätt att njuta av klubben och det finns tid till det. Klubben är öppen från 12 till 22.

Watergate stranden-1.jpg
Watergate mellanbild-1.jpg

Det är barfota som gäller, men tappa inte bort skorna.

När kvällens sista DJ, Solomun, snurrade igång plattorna skulle det annars existerande klubbtaket ha lyft, men här får volymen vingar och publiken får sanden att yra.
– When your boyfriend comes back, then tell me and I will take a photo of you two, skriker en tjej med polaroidkameran i högsta hugg. Hon och hennes australienska vänner får podiet att gunga. Jag får syn på Marijan, drar upp honom och det blixtrar till – två sneda leenden.
Vi fick bilden och jag kom att tänka på hur enkelt det är att göra någon annan glad. Lite musik, lite luft, ett folkhav, en bild – och Berlin är förevigat.

Watergate lilla scen-1.jpg

Lilla scenen var skuggig och sval.

Watergate stora scen-1.jpg

Stora scenen

Watergate scenen-1.jpg
Watergate Nathan-1.jpg

Nathan och hans 18 kompisar hade liftat två och två från Amsterdam.

Watergate publiken-1.jpg
Watergate rök-1.jpg
Watergate natt-1.jpg