Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Promenad, jazz och loppis i Berlin

Såsom många andra stora städer i Europa kan Berlin bli mycket varmt och de oaser som finns är parker och en och annan skogsdunge eller sjö. Tunnelbanan är kokande het så här års och gatorna är belamrade av utomhusserveringar, människor och bilar.

Det var dags att lämna storstadens buller för en promenad, och jag hittade en väldigt bra slinga som jag vill dela med mig av.

Skärmavbild 2014-07-17 kl. 12.23.15.png

Starten

Bästa sättet att börja är att åka till U-bahn Schlesisches Tor. Därifrån går man på Schlesisches straße tills man kommer till kanalen. Sedan svänger man bara in på vänster sida av kanalen – and off you go.

IMG_1582.JPG

Stina och Marijan tog täten.

Första etappen – missa inte de färgglada husvagnarna i skogen

Skärmavbild 2014-07-17 kl. 20.49.00.png

Första biten av kanalen är om något murrig. När man kommer ut på den första raksträckan nedanför Lohmühlenstraße kommer träden börja ge vika och plötsligt kan man få syn på en igenvuxen inhägnad med färgglada husvagnar, konstiga träkåkar och vildvuxna trädgårdar. Detta är Lohmühle Berlin.

Folket som bor här har valt att kalla detta samhälle för ”Gesamtkunstwerk” och visst är ett slags allkonstnärligt ekosystem. Här lever ett gäng artister, studenter, hundar och katter och samhället är öppet för allmänheten. På sommaren kan man höra jazztoner flyta utmed kanalens promenadstråk, eller en repig retro skiva spela mellan lövverken. Alla är välkomna att besöka deras scen och köpa något från caféet och ibland kan det hända att promenaden tar slut redan här.

Om ni inte vill missa en dag med musik så kolla in deras kalender.

IMG_1587.JPG

Andra etappen – en loppis eller en kaffe skulle sitta fint här

Skärmavbild 2014-07-17 kl. 21.12.37.png

Vid kanalens korsning kan man välja att besöka den gröna plätten på andra sidan kanalen. Där finns en enorm lekplats, en uteservering och bordtennis (om man råkar ha med sig racket och boll).

Om det dock vore så att du går på Maybachufer en söndag har du kanske turen att springa på en väldigt bra loppmarknad. Nowkoelln Flowmarkt har loppisen igång varannan söndag. Kolla in datumen på deras hemsida.

Om man vid Hobrechtbrücke, bron i mitten på Maybachufer efter 1 km, känner sig hungrig eller kaffesugen finns det en massa mysiga restauranger ner på Friedelstraße och Sanderstraße.

IMG_1607 copy.jpg
20140713_133040 copy.jpg

Tredje etappen – en glass vid Admiralbrücke och Svansjön

Skärmavbild 2014-07-17 kl. 21.03.55.png

Uppe vid Kottbusser Brücke svänger kanalen ner mot målet för promenaden, det vill säga den stora gräsmattan i Böcklerpark. Parken delas i och med kanalen och den sidan jag finner allra bäst är den södra sidan. Här finns en lutande gräsmatta där man kan vila ut efter promenaden och svalka fötterna i kanalen. Svanarna är alltid på plats så om du har några brödrester med dig är det bara till att dela med dig.

Precis innan parken ligger Admiralbrücke. På dagarna sitter många och äter glass på caféerna runt bron. Folk sitter på trottoaren och dricker kaffe eller läser. På kvällarna kommer fler hit för att sitta på bron och dricka en öl, spela gitarr och umgås.

Allt som allt är promenaden ca 4 km utan avstickare inräknat.

IMG_1815.JPG
IMG_1812 copy.jpg
IMG_1847.JPG