Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sköna gröna Berlin

Berlin är en grön stad på många olika sätt. De flesta gator är kantade med träd och buskage och parkerna är stadens friska lungor. Den gröna eko vågen har sköljt över såväl restauranger som butiker.

Här är mina tips på Berlins gröna alternativ.

Parkhäng och fotbolls VM

I går tog jag och Marijan en sväng in i Görlitzer Park för att titta på fotbolls VM. Vid norra änden av parken finns den gamla tågstationen som idag är ett stort bar-komplex. I mitten finns en perfekt liten terrass med tak där vi satt i soffor och hejade som dårar på olika lag. Stämningen var spänd, men god.

Görlitzer Park är en perfekt tillflyktsort från gatorna omkring. Det är ingen romantisk park ur en svartvit film där små nätta tanter matar duvor, utan en mer graffittisprayad, vildvuxen lekplats.

IMG_1215.JPG

Den gamla tågstationen är ett typiskt bevis på hur Berlin använder gamla byggnader istället för att riva ner och bygga nytt.

IMG_1207.JPG

Edelweiss Lustgartens terrass skyddade oss från både regn och instängd barlukt.

För att ta sig till parken ska man åka till Görlitzer Bahnhof på U1 linjen.

Grönt ljus för reko fast-food

Berlins allra första ekologiska vego fast-food restaurang ligger bara ett stenkast bort från Görlitzer Park på Wiener Strasse. Yellow sunshine har burgare för alla, till och med för de allra mest inbitna köttätare.

Jag rekommenderar Lappland-burger med seitankött (men utan ost – den är lite sliskig).

IMG_1191.JPG

Yellow Sunshine.

IMG_1198.JPG

Eko, veganskt och hållbart. Ketchupen serveras i en ätbar våffelkopp – allt för att minska på plast och papper.

Handla grönt utan att leta efter KRAV-hörnan

Om man vill laga egen mat eller vill köpa med sig nått matigt hem till Sverige har Berlin någonting för dig med. Ekologiska supermarkets i massor. Det finns en mängd olika ekologiska butikskedjor i Berlin såsom LPG BioMarket, Bio Company, Veganz (vegansk butik).

För några år sedan upptäckte jag och Marijan vår favoritaffär, LPG BioMarkt vid Mehringdamm. Butiken är gigantiskt och har allt från vardagsmat, lyx-viner, Pecorino, kött, vego-kött, läsk till kosmetika.

IMG_1283.JPG

LPG BioMarkt vid Mehringdamm.

IMG_1277.JPG

Pastejer, pasta, soppor, tyska ölkorvar, godis och grönsaker – och allt är eko.