Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vinbaren i öl-landet

Igår besökte vi en av våra favoritbarer. Vin Aqua Vin är en bar där vinet, och framförallt det tyska vinet är i fokus. Här kan man sitta och läsa i timtal och smutta på olika viner, eller köpa hem en flaska eller två.

IMG_1729 copy.jpg

Det spruckna lädret på Chesterfieldfåtöljen för tankarna till den engelska
överklassens fina salonger, men vekligheten är om något annorlunda. Här dominerar enkelheten. Det är inga krusiduller att tala om. Inga svårförståeliga vinlistor på franska eller snobbiga bartenders. Gästerna är en blandad kompott av studenter, vinkännare, stammisar och krögare som letar efter nya viner.
Priserna ligger kring 4 € per vinglas och jag rekommenderar att prova deras tyska viner, till exempel Spätburgunder, Domina eller Regent.

Om det är så att man letar efter en restaurang för att fira en födelsedag eller liknade kan man boka deras matsal som ligger i restaurangen. Om så vore fallet måste man mejla dem.

Neukölln har många bra ställen, det är ju det nya hippa området, men jag tycker verkligen att Vin Aqua Vin är en av områdets bästa barer. Öl kan man praktiskt taget hitta överallt i Berlin, men intressanta viner får man leta efter och ofta hittar man dem på lite mer påkostade ställen som inte har samma berlinska känsla som övriga barer.

IMG_1710.JPG
IMG_1715.JPG

Ingen vindrickare?
Om det är så att man verkligen inte gillar vin finns det många andra coola ölbarer längst samma gata. Weserstraße har mycket att erbjuda.

Och om det kommer till den punkten på kvällen när magen börjar kurra finns här även Berlins ”fetaste” falafel. Här syftar jag både till slangordet och jordnötssåsen. För 2.50 € blir man riktigt mätt på Sahara (hörnet till Reuterstraße). De bokstavligt talat proppar in maten i brödet.

IMG_1692.JPG

VIN AQUA VIN
Weserstr. 204
12047 Berlin